TÜGVA yetkililerine topluma olan hizmetlerinden ötürü teşekkür eden Gümrükçüoğlu özetle şunları kaydetti: “TÜGVA’mızın 18 ilçemizde de böylesi önemli hizmetlere imza attığını görmek beni çok mutlu ediyor. Şimdi bu salonu gördükçe, TÜGVA’mız bizim yanımıza gelip ‘salonlarımız bize yetmiyor, anneler babalar bize güveniyor, evlatlarını daha iyi yetiştirmek için bize teslim ediyor’ dediklerini hatırlatıyorum. Bende yeni bir kültür merkezi yapmak üzere imar planına onu yerleştirmeye adım atmış oldum. O kadar güzel eğitim programları uyguluyorlar ki, onlarla yetişen gençler bu aziz milletin geleceği olacaklar. Onlar bizim geleceğimiz. Onlar bu ülkeyi yönetecekler. Sayın Cumhurbaşkanımız nasıl İslam dünyasında akan kanı durdurmak için, terörü yok etmek için mücadele ediyorsa, işte öyle bir gençlik yetişiyor. Onun için çok mutluyuz. Ben böyle bir geceyi ilk defa gördüm ve yaşadım. Emek veren herkese, annelere babalara ne kadar müteşekkir olduğumu anlatamam. Allah’a (c.c.) şükrediyorum ki iyi ki bu salonda bulunan topluluklar var. Geleceğimizin çok daha aydınlık olduğunu bu toplulukla görüyoruz.”

TÜGVA tarafından düzenlenen İlmihal Yarışması 18 ilçede gerçekleştirildi. Ortaokul ve lise seviyesinde 970 öğrencinin katıldığı yarışmada birinci olan 6 öğrenciye ödülleri takdim edildi. Gecede, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TÜGVA İl Temsilcisi Osman Ergün, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, kamu kurumları ve STK’ların yetkilileri ile siyasiler, öğrenciler ve vatandaşlar hazır bulundu.

Öte yandan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TÜGVA İlhimal Yarışması Ödül Töreninde TÜGVA’nın ortaokullardaki çalışmalarının sunumunu gerçekleştiren ortaokul öğrencisi Emir İşler’i makamında kabul etti. İşler’in projelerinden çok etkilendiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, “Bir ortaokul öğrencimizin böylesi projeler gerçekleştirmesi beni heyecanlandırdı. Projelerini birlikte istişare ettik. Çok güzel bir gençlik yetişiyor” dedi.