Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Belediye çalışanları ile bir araya gelmeye devam ediyor. Başkan Gümrükçüoğlu bugün Büyükşehir Belediyesinin Zabıta Dairesi, Tesisler ve Üretim Dairesi ile Güvenlik Birimlerinin çalışanlarıyla sabah kahvaltısında buluştu. Olimpiyat (EYOF) Parkında düzenlenen programda mesai arkadaşlarına seslenen Gümrükçüoğlu, “Omuzlarında şehri taşıyan siz kardeşlerim çok önemli bir vazife ifa etmektesiniz” dedi. 
Belediyelerin halka birebir hizmet eden kurumlar olduğunu hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, “Şehrin huzuru ve sükûnu için, şehrin daha yaşanılabilir olması için en önemli vazifeleri ifa edenlersiniz. Omuzlarında şehri taşıyan siz kardeşlerim çok önemli bir vazife ifa etmektesiniz. Halka hizmet Hakk’a (c.c.) hizmettir anlayışıyla hep beraber mesailerimizi yapıyoruz. Halka birebir hizmet eden belediyelerdir. Halka hizmet Hakk’a (c.c.) hizmettir tezahürünü en güzel uygulayan, yaşayan ve yaşatan sizlersiniz. Bu anlayışla hareket ettiğimiz için engin, ferah bir gönül sahibi olacağız. Halkımıza hizmeti en üst noktaya taşımak için her zaman gayret göstereceğiz. Şehrimizin her hangi bir ferdi geldiğinde yasa ve yönetmelikler çerçevesinde halkımızın işini görmek için seferber olacağız. Biz bunun için varız” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesinin icraatları hakkında da çalışanlarını bilgilendiren Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Ben 2009 yılında belediye başkanlığı vazifesine başladım. Göreve başladığımda bir gün Belediye otobüsüne bindim. Bir hanım kardeşim bana dedi ki, ‘bu tabutluk gibi otobüslerle bizi taşıyorsunuz.’ Baktım hanım kardeşim yerden göğe kadar halkı. O otobüs 1972 modeldi. O günden buyana Belediyemize 130 tane yeni otobüs kazandırdık… Trabzon’umuzun 22 bin km yol ağı var. Biz mahalle yollarımızdaki çalışmalarımızda rekorlar kırıyoruz. Belediyemiz tarafından hangi mahallemizde hangi hizmet yapılmış listesi benim elimde. Gidiyorum bir yere, bir ilçeye hizmet soruluyor. O liste sizler sayesinde benim elimde ya, hemen açıyorum defteri diyorum, bak senin mahallende şu tarihte bin ton asfalt yapılmış, şu mahallede şu kadar beton dökülmüş, diğer mahallede istinat duvarları yapılmış. Bunlar yapılmış mı? Yapılmış. Sadece 2016 yılında Trabzon Büyükşehir Belediyesi mahalle yollarına 100 milyon TL harcadı. Bu hizmetler hepimizin sayesinde, bu ailenin sayesinde, Devletimizin sayesinde yapılmış. Bizim yüz görümlüğümüz var. Alanda, tarlada, harmanda izimiz var. Hep birlikte halkımıza hizmet ediyoruz. Hizmetlerimizi daha da arttırarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Allah Teala (c.c.) hepimizin hizmetini arttırsın.”