Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yıl sonuna kadar şehir merkezinin yüzde 70-75’ine doğalgaz ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.
Gümrükçüoğlu başkanlığında belediyede yapılan toplantıda, Ortahisar ilçesinde devam eden doğalgaz çalışmaları değerlendirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, buradaki konuşmasında, Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi dolayısıyla yaşanan olağanüstü süreçte hiçbir yatırımın aksamadığını, hiçbir negatif etki oluşmadan halkın hizmetlerle buluşması için çalışmayı sürdürdüklerini belirtti.

Ortahisar’da doğalgaz ulaştırılan konut ve iş yeri sayısının 64 bin 553’e yükseldiğini dile getiren Gümrükçüoğlu, “Müşteri sözleşmesi yapanların sayısı 36 bin 884’tür. Doğalgaz kullanımı çok daha ekonomik olduğu için hemşehrilerimin aboneliğe gerekli itibarı göstermelerini istiyorum.” dedi.

Gümrükçüoğlu, yıl sonuna kadar şehir merkezinin yüzde 70-75’ine doğalgaz ulaştırmayı hedeflediklerini belirterek, “Her hangi bir iklim engeli olmadıktan sonra çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. 2017 yılı sonunda ise şehir merkezinin yüzde 85-90’ına doğalgaz ulaştırmayı planlıyoruz. Daha temiz atmosferin yaşandığı Trabzon’a beraberce ulaşacağız.” diye konuştu.

Doğalgaz çalışmaları kapsamında Akyazı Stadı’nın olduğu bölgeye de çelik boruların ulaştırıldığına işaret eden Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

“Trabzonspor’umuzun yeni stadının açılışına kadar buradaki doğalgaz çalışmalarını da tamamlayacağız. Hatta oradan Yıldızlı kavşağına ve Akçaabat’a gidecek olan programın da birinci adımı atıldı. Çukurçayır mahallesi için de daha önceki hayvan barınağının olduğu alanda istimlak çalışmalarımız sürüyor. Buradaki çalışmaların kısa zamanda tamamlanmasıyla yaz, kış bakmadan Çukurçayır’a doğalgaz ulaştıracağız.”