61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantıları bugün başladı. Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Başkanlığında, Belediye Meclisi toplantı salonunda yapılan ilk oturumda geçen ayın faaliyetleri meclis üyelerine aktarıldı. Mecliste ilk olarak söz alan Düzköy Belediye Meclis Üyesi Musa Özütrük şehir merkezinde yapılan 300 kişilik otoparkı sordu ve burada 150 araçlık kısmın AVM’lere ayrıldığı iddiasını dile getirdi. Bu iddianın iyi niyetli bir söylem olmadığını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Yapılmakta olan katlı otoparkın 300 aracın 150’si AVM’lere verildi iyi niyetli olmayan bir söylemden öte değil. Orası 310 araçlıktır. 310 araçlık otoparkın daha fazlasını orada trafiğin işleyişi bakımından yapabilmek mümkün değil. Otoparkı ve daha fazla araçlık yapsaydık gerek; gerek otoparka girişte gerekse çıkışta trafiğe katılmada sıkışlık yaşanacağı rakamlarla net ortaya koyuldu” dedi.

YAN TARAFTAKİNİN ZEMİNİ İŞ YERİDE…

Katlı Otoparkın giriş seviyesi o bölgedeki binaların giriş kısımları gibi dükkan planlandığını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Yan cephesindeki binanın zemini iş yeri, öbür yanındaki zemin iş yeri, cephenin bütünlüğü açısından ve imar sülieti açısından yapılmış olan bu iş ve işlem kamunun halkın bütününün olunca mı olmuyor. Bunu söyleyen kötü niyetliye ifade etmek lazım” diye konuştu.

İŞ YERLERİNE OTOPARK AYRILDI AMA…

Gümrükçüoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: “Burada bir dükkan var iki dükkan var diyelim. Bunların tabi olarak o katlı otoparkta bulunan iş yerleri için bir araçlık, iki araçlık bir otopark hakkı olduğunu herkes kabul eder. Ama biz orada o işleyişi öyle bir düzenlemişiz ki onların bir araçlık iki araçlık otopark hakkı olsa da boş olunca orası ona ait değil. Boş olunca vatandaşın kullanımına devam ettirilecek şekilde düzenlenmiştir. Ona has kilitli otoparkı yoktur. Onun oraya gelen vatandaştan bir farkı yoktur. Ama hesaplanırken 310 araca yetişecek şekilde olması münasebetiyle 310 araçlık yer oluşturuldu. Bunun üstüne çıksaydık orada trafik tıkanırdı. Ben 750 araçlık demişimde niye 310’a düşmüşüm. Ama aynı şekilde söz konusudur. 310 araçlık olan o katlı otoparkın komşu olduğu yer Yavuz Selim Bulvarıdır. Yavuz Selim Bulvarının altında geçerek karşıdaki karagöz meydanı ortaya çıkarılınca tanjant köprü altına doğru uzanacak olan yer altındaki otopark projesiyle toplamda 750 araca ve daha fazlasına ulaşmak mümkün olacaktır. Ne vadedtiyse onun hizmetkarıyım”