61 SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Bölgede yaşanan kamulaştırma problemi nedeniyle geleceği meçhul olan proje  ile ilgili konuşan Gümrükçüoğlu, vatandaşlara seslenerek TOKİ'nin son önerisini kabul etmelerini istedi. Gümrükçüoğlu, bu önerinin kabul edilmemesi durumunda vatandaşların tek başına kalacağını ve önerilen değere ise bundan sonra ulaşamayacaklarını ifade etti. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde konuşan Gümrükçüoğlu, TOKİ ile Çömlekçi Mahallesinde ki mülk sahipleri ile Kurban Bayramından önce görüşmelere başlandığına dikkat çekerek, " Vatandaşlarımızın büyük çoğunluğunun anlaşmaya yapma çalışması yürütülmekte. Fiyatların revize edilerek başlandığı görüşmelerde ilgilerinden ötürü hak sahiplerine teşekkür ediyorum. Çömlekçi'de bu büyük imkan. Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan çok büyük özveride bulundu. Tarihi Trabzon kentine katkıyı ortaya koydu. 
Bu konuda önemli meblağı ayırarak vatandaşların hiç bir kaybı olmayacak şekilde mahkemelerin daha önceden tespit ettikleri fiyatların üzerinde, hatta bekleme zamanını hesaba katarak yaptığı revize değerlerle vatandaşın önüne çıkmıştır. Bu tamamlanabilsin tekrar mahkemelerde cebelleşme cihetine gitmeyelim. 
 Bu vatandaşlarımıza çok büyük imkan. Vatandaşlarımız çok iyi bilmeli ki kendi başlarına kalacak olursa, bundan sonra  böyle bir değere ulaşmaları maalesef mümkün değildir. Vatandaşların hiç bir kaybı olmaması için bu son sağlanan imkan münasabetiyle Turan'a teşekkür ediyorum. Vatandaşlardan bu fırsatı kaçırmamalarını ememmiyetle rica ediyorum. 
Mülkiyeti olan yerlerin tam olarak kıymetini amalarının en son adımı bu şekilde gerçekleşti. Hiç zaman geçirmeden anlaşmaları bu şekilde imzalamalarını rica ediyorum" dedi.