Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İstanbul’da yaşanan bombalı saldırı olaylarının ardından yayımladığı mesajında, “Bu kalleş saldırının talimatını veren, planlayan ve uygulayan tüm güçleri ve terör yapılarını esefle telin ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin dünyanın sayılı güçlerinden biri haline gelmesini hazmedemeyenlerin, terör örgütleri ve yerli işbirlikçileri ile bunun önüne geçme çabaları asla sonuç vermeyecektir. Milletimizin başı sağolsun” dedi.

Mesajında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, tüm terör yapılarından tarihte görülmemiş şekilde hesap sorduğu bir dönemin yaşandığına dikkat çeken Başkan Gümrükçüoğlu, özetle şunları kaydetti: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bu kararlı mücadelesi en ağır şekilde devam edecek, İstanbul’da 30’u polis 38 vatandaşımızı şehit eden yapılar en ağır şekilde hesap verecektir.

Ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü ilelebet devam edecek olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, dünyanın sayılı güçlerinden biri haline gelmesini, dünyadaki dengeleri mazlum milletler lehine değiştirmesini hazmedemeyenlerin, terör örgütleri ve yerli işbirlikçileri ile bunun önüne geçme çabaları asla sonuç vermeyecektir. Tüm terör yapıları Devletimizin şanlı silahlı güçleri karşısında en ağır şekilde bedel ödemektedir.

Bu yapıların hepsi bu topraklardan en kısa sürede temizlenecektir. Devletimizin kararlı mücadelesi bunu net şekilde ortaya koymaktadır. İstanbul’daki hain saldırıda şehadet mertebesine ulaşan polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan (c.c.) rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun.”