İlköğretim Haftası kutlamaları dolayısıyla yapılan törene Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Hakan Sarı, Milli Eğitim Müdürü Taner Kırbaç, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenlerde öğrenci ve öğretmenler tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık ise yaptığı konuşmada yeni bir eğitim ve öğretim sezonuna başlamanın mutluluğu ve heyecanını yaşadıklarını kaydederek Valilik, Belediye, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile öğretmen ve öğrencilerimizin daha iyi ortamlarda eğitim ve öğretimlerini sürdürmeleri için tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi. Kızılcık “Binaları istediğiniz kadar güzel yapın ve en gelişmiş teknoloji ile donatırsanız donatın öğretmenlerimizin, öğrencilere göstereceği sevgi ve şefkat daha önemlidir. Sevgi ve şefkatle yetişen gençler bu ülkeye gelecekte en güzel hizmeti verecektir. İlköğretim 1 sınıfa kayıt olan öğrenci sayısı 12 bin 261, ortaöğretime kayıt olan öğrenci sayımız ise 13 bin 100. Derslik başına düşen öğrenci sayısına baktığımızda okul öncesi eğitim kurumlarında 22, ilk ve ortaokulda 21, ortaöğretim kurumlarımızda ise 26. ayrıca bu eğitim ve öğretim yılında yeni faaliyete geçecek 10 adet (191 derslik) okulumuz bulunuyor. 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize, idarecilerimize, Trabzon'umuza ve Türkiye'mize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Toplumun öğretmenlerin eseri olduğunu ifade eden Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise konuşmasında, “Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi yeni nesil sizlerin eseri olacaktır. Öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan öğretmenlerimizin önünde saygı ile eğiliyoruz. Öğretmenlerimize çok inanıyoruz, çok güveniyoruz. Onların büyük başarılara imza atacaklarına inanıyoruz. Yeni kuşakların daha iyi yetiştirilmesine bugün itibari ile yeni bir sistemle başlıyoruz. Gelecek kuşakların yeni eğitim sistemiyle vatanına ve milletine en iyi hizmeti vermeleri için daha iyi yetiştirileceklerine inanıyorum. Bütün belediyelerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız ile okullarımızın, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin hizmetindeyiz” dedi.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Taner Kırbaç yeni eğitim sistemi ile ilgili bilgi verirken, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Hakan Sarı ise okulların sorunsuz bir şekilde eğitim ve öğretime başlaması için emek veren Vali Kızılcık, Başkan Gümrükçüoğlu ve öğretmenlere teşekkür etti. Törenler halkoyunları ekiplerini yaptığı gösteriler ve okulun gezilmesiyle son buldu.