KTÜ-Öğrenci Derneği Dolmuş Zamları ile ilgili Basın Açıklaması yayınladı.

Trabzon Büyükşehir Belediye meclisinde onaylanan karar neticesinde hali hazırda 1.75 TL olan dolmuş fiyatları, 1 Ocak 2015’ten itibaren 25 kuruşluk zamla 2.00 TL olarak belirlenmiştir. Bilindiği üzere Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğrenci Derneği Trabzon şehrinde okuyan öğrencilerin ve sivil halkın maruz kaldığı hiçbir soruna duyarsız değildir. Derneğimizin son günlerde bir hayli gündemi meşgul eden dolmuş zammı hususunda da sessiz kalması beklenemezdi.
 
            Şehrin ve öğrencilerin ekonomik durumu düşünüldüğünde çok iç açıcı bir manzarayla karşılaşılmamasına rağmen izlenen bu zam politikası vatandaşın ve öğrencinin belini bükecektir. Ülkemizin hemen hemen birçok şehrinde uygulanan öğrenci tarifesinin Trabzon şehrinde göz ardı edilmesi sorunu daha da hissedilir hale getiren bir husustur. 2013 yılının başlarında yapılan daha önceki dolmuş zammından bu yana yakıt fiyatlarındaki litre başına neredeyse 1 liralık düşüş gündemi meşgul eden dolmuş zammı meselesinin tutarsızlığını gözler önüne sermektedir.
 
            Şehir halkının göstermiş olduğu teveccüh ile Trabzon Büyükşehir Belediye başkanlığını yürüten sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun konu ile alakalı açıklaması gerçekleştirilecek dolmuş zammının makul olduğu yönündedir. Sayın başkanımızın bu açıklaması konuya ne kadar uzak ve şehrin gerçeklerinden ne kadar habersiz olduğunu gözler önüne sermektedir.

            Geçmişte örnekleri olan Karadeniz Teknik Üniversitesi Kanuni yerleşkesi içerisindeki ring araçları uygulamasının tekrar hizmete sunulmasının yaşanan sıkıntılara bir nebze de olsa çözüm olacağı kanaatindeyiz. Bu vesileyle Karadeniz Teknik Üniversitesi rektörlüğünü de öğrencilerine sahip çıkmaya ve konuya duyarsız kalmamaya davet ediyoruz.

             Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğrenci Derneği olarak, vatandaşın ve öğrencinin mevcut birçok problemine rağmen gereksiz bir şekilde gerçekleştirilmek istenen dolmuş zammına tepkisiz kalmadığımızı ve netice alınamadığı takdirde tepkimizin basın açıklaması ile sınırlı kalmayacağını tüm kamuoyuyla paylaşmak isteriz.