61SAAT HABER SERVİSİ - Hasan Tüncel

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Sürmene’de dün gece meydana gelen Orman yangını ile ilgili 61saat.com haber servisine açıklamalarda bulundu.

PİKNİKÇİLER FAZLAYDI

Trabzon’da dün havanın 20 derece olması sebebi ile bölgede piknikçilerin fazla olduğunu kaydeden Gümrükçüoğlu yangın ile ilgili “Elimizde olan bilgi piknik yapanların sayısından dolayı orada bırakılmış olabilecek maddelerden kaynaklı yangının çıkmış olabileceği. Elbette araştırılacak tam anlamıyla.. Bu araştırma sonrasında yangının kesin çıkış nedeni ortaya çıkacaktır.”

ZARAR NE KADAR?

Yangına anında müdahele edildiğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu “ İlk andan itibaren itfaiye teşkilatıyla birlikte ve su kanalizasyon ve fen işleriyle birlikte eleman, araç ve ekipmanlarımızla birlikte yangına müdahale ettik. 10 15 hektar kadar arazi etkilendi. Öncelikli olarak ikamet edilen konutları boşaltmak ve orada oturan insanların güvenliği sağlamak tedbirini aldık" dedi. 

YANGINI SÖNDÜRDÜK
Yangın ile açıklamalarını sürdüren Gümrükçüoğlu “Takip edilen yangının iyi olan yönü şu, ağaçlar pek fazla zarar görmedi. Örtü yangını şeklinde cereyan etti. Oradaki dikenliklerin, kozalakların yanması şeklinde sürdü Yerleşim yerlerinin, ikamet edilen yerlerin hiçbiri etkilenmedi. Bu süre zarfında yani gece boyunca izlenen yangının neticesinde şuan itibariyle tamamen sönmüş durumda.”