Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Işık'a, Trabzon'da ikinci devlet üniversitesi kurulması için şartların hazır olduğunu ve şehrin bu konuda görüş birliğine vardığını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, yaylalar ile ilgili yönetmeliğin de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bir an önce çıkarılmasını talep etti. Bakan Işık, ziyarette Trabzon'a bilim merkezi sözü verdi.

       Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Bakan Işık'a Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu, Işık'ın Gümüşhane kökenli ve Trabzon'dan evli olması münasebetiyle Trabzonlunun gönlünde ayrı bir yeri olduğunu ifade etti.

       2. DEVLET ÜNİVERSİTESİNİ İSTİYORUZ

       Trabzon'daki organize sanayi bölgeleri, üniversite ve ATİ teknoloji merkezine verdiği desteklerden ötürü Bakan Işık'a teşekkür eden Gümrükçüoğlu, Trabzon'da ikinci devlet üniversitesi kurulması için şehirde görüş birliğine varıldığını vurgularken şunları kaydetti: "KTÜ, sizlerinde bildiğiniz gibi teknik ağırlıklı bir üniversiteydi. Diğer bölümler sonradan ilave edildi. Son dönemde Sayın Başbakanımızın ve sizlerin tensibi ile Akçaabat yolu üzerindeki Tekel binaları KTÜ'ye devredildi. Şehrimiz Ar-Ge'ye en çok destek veren Sayın Başbakanımız ve sizlerden şunu arzu ediyor, bu konuda KTÜ rektörümüzle de mutabıkız: Halk olarak, Büyükşehir olarak diyoruz ki, ikinci bir kamu üniversitesi kurmak idealimiz olmalı. Sayın Başbakanımıza bunu arz ettiğimiz de öğrenci sayısının biraz daha yükselmesi gerektiğini ifade ettiler. Daha çok lisans ağırlıklı olan; sosyal bilimler, iktisat, işletme, hukuk gibi dalların Akçaabat tarafında kampusunun olacağı bir kamu üniversitesi, diğer tarafta sizin hep teşvik ettiğiniz gibi, araştırma geliştirmeye sanayi ile, özel sektör ile yatırımlar yapabilecek, lisans üstü ve doktora eğitimi ağırlıklı daha az öğrenci gözleyen bir teknik üniversite tarzında bir üniversite oluşması. Hedefimiz budur."

       YAYLALAR İLE İLGİLİ YÖNETMELİK TALEBİ

       Bakan Işık'a Trabzon'da yürütülmekte olan kentsel dönüşüm, yol ve su çalışmaları hakkında da detaylı bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu, yaylalar konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın gerekli yönetmeliği bir an önce çıkarması gerektiğini ifade etti. Gümrükçüoğlu, bu yönetmeliğin hazırlanması ile birlikte yaylaların imar açısından düzene sokulacağını kaydetti.

       TRABZON 30 MART'TA REKOR KIRMIŞTIR

       Sözlerine Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun 30 Mart'ta rekor oy oranı ile göreve seçildiğini hatırlatarak başlayan Bakan Işık, "Bu sunumdan anladım ki Trabzon'un Sayın Başkana verdiği destek; yol, su ve elektrik olarak şehre geri dönmeye başlamış. AK Parti olarak Trabzon'a müteşekkiriz. Trabzon bize hep destek verdi. Biz de bu desteği hizmete dönüştürme gayreti içinde olduk" dedi.

       GELİN TRABZON'A BİLİM MERKEZİ KURALIM

       Trabzon tarihinin en büyük olaylarından birinin Trabzon'un büyükşehir kimliğine kavuşması olduğunu ifade eden Işık, "Sayın Başkanın açıkladığı projelerin isimlerini bile duymak heyecan verici. Sayın Başkanın başladığı işleri hızlı bir şekilde tamamlama konusundaki maharetini biliyorum. Trabzon'u yakinen tanıyorum. Köken olarak Gümüşhaneliyim, eşim Trabzon kökenli, kabinenin Trabzonlu bakanıyım. Trabzon Sayın Başbakanın özel önem verdiği şehirlerinden biri… Üniversite konusundan söz etti Sayın Başkan. Benim bakanlığım üniversitelerin Ar-Ge ve inevasyon bölümleriyle ilişkili. Üniversiteler, YÖK ile ilişki kurumlar olarak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ama şehirde bu konuda fikir birliği oluşursa hükümetin genel politikaları çerçevesinde arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yaparlar… Bizler şu noktayı çok önemsiyoruz: Trabzon bir Ar-Ge ve inevasyon merkezi olsun. Trabzon takım halinde oyun oynamayı bilir. Trabzonspor örneğinde bu ortadadır. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve bizim büyükşehirlerde bilim merkezi projelerimiz var. Arzum Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bilim merkezini Trabzon'un hizmetine sunmak ve buradan dünya çapında bilim insanlarının çıkmasını sağlamak. Çalışmalarınızı yaparsanız burada bilim merkezinin hayata geçirmek için bizlerde şimdiden çalışmalara başlarız" ifadelerini kullandı.

       Başkan Gümrükçüoğlu ziyaretin anısına Bakan Işık'a gümüş tespih hediye etti. Bakan Işık şeref defterini imzaladıktan sonra Belediye'den ayrıldı.