Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, doğalgaz çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiği Trabzon’da, kapısının önüne doğalgaz kutusu gelen herkesin abone olması çağrısında bulundu.

Trabzon’da devam etmekte olan doğalgaz yatırımları ile ilgili bilgi veren Gümrükçüoğlu, belediye olarak Trabzon’un bir an önce doğalgaza kavuşması için yasal olarak üzerlerine düşen görevden çok daha fazlasını yerine getirdiğini söyledi. Gümrükçüoğlu, “Doğalgaz’da Trabzon Büyükşehir Belediyesi, yüklenici firma olan AKSA Grubu’nun alt yüklenicisi olan Karadeniz Doğalgaz’da yüzde 6 ortaklığı ile paydaşıdır. Bize düşen görev onların yaptığı polietilen döşemelerin üzerinin betonlanması ve asflatlanmasıdır. Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak insanlarımızın bir an önce doğalgaza kavuşması için üzerimize düşen görevden daha fazlasını yaparak, Karayolları’nın yönetmeliklerinden dolayı doğalgaz hattının geçirilmesine izin veremediği yolları devralarak sorumluluklarımızdan daha fazlasını yerine getirmiş bulunmaktayız” dedi.
İlçeler ve organize sanayi bölgelerine doğalgaz getirilmesi hususunda da bilgiler veren Başkan Gümrükçüoğlu “Trabzon’daki doğalgaz çalışmalarında bu yıl için daha önceki yıllarda planlanmış olan polietilen döşeme miktarı 35 km’dir. 15 km’de bina bağlantısı planlanmıştır. Yani toplamda 50 bin metrelik önemli bir döşeme programımız vardır. Bu, gayretlerimizle belki 51 bin-52 bin metreye çıkabilir. Burada vatandaşlarımızdan isteğimiz doğalgaz kutusu kapısına gelenlerin abone olmasıdır. Temiz bir Trabzon istiyorsak doğalgaz abonesi olmalıyız. Doğalgaz çalışmalarını Trabzon’umuzda 2016 yılı sonuna kadar tamamlamaya çalışıyoruz. Organize sanayi bölgelerimize doğalgazın gelmesi için EPDK ve Enerji bakanlığımız ile yeni lisans almak için çalışmalarımızı sürdürdük. O planlamaları da gerçekleştirdiğimizde nüfusa kriterlerine de bağlı olarak ilçelerimiz ve OSB’lilerimize de doğalgazı getirmeyi önümüzdeki yıllarda tamamlamış olacağımızı ümit ediyoruz” diye konuştu.