Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 2012-2013 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla mesaj yayımladı.
Gümrükçüoğlu, mesajında, bilgiyi üreten ve paylaşan, insanlığın yararına sunabilen genç nesillerin, ülkelerin en büyük zenginliği olduğunu belirtti.
Bu yoğun rekabet ortamında tüm ülkelerin eğitim sistemlerini, çağın gerekleri doğrultusunda ele almak, yeniliklere uyum sağlayabilecek, uzun vadeli planlamayı gerektiren bir anlayışla uygulamaya koymak zorunda olduklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:
''Eğitim dünyayla her alanda yarışmak isteyen Türkiye'nin en öncelikli konusudur. Kaliteli ve modern eğitim imkanlarının ülkenin her köşesine ulaştırılması, yeni nesillerin eşit şartlarda, tüm fırsatlardan ve teknolojik araçlardan yararlanarak yetiştirilmesi büyük önem taşımaktadır.
Günümüzde esas olan ezbercilikten uzak, öğrencilerimizin ruhsal gelişimlerini temel alan, araştırmayı, sorgulamayı, eleştirel düşünceyi destekleyen, özgüvenli, sorumluluk sahibi ve sorunlara duyarlı nesiller yetiştirebilecek bir eğitim anlayışıdır.
Temel amacımız, insan haklarına, her türlü düşünceye saygılı, demokratik değerleri özümsemiş, yeteneklerinin bilincinde, gelişmeye ve yeniliklere açık, bilginin gücüne inanan, Türkiye'nin modern dünyanın öncüleri arasındaki yerini almasına katkı sağlayacak bireyler yetiştirmektir.''
Gümrükçüoğlu, eğitimin her kademesinde standartların ve kalitenin yükselmesi, vatandaşların her yaşta eğitimin önemini kavraması ve yaşam boyu eğitimi benimsemesinin zorunlu olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
''Belediye olarak her zaman eğitim ve öğretime katkı sunmaya çalışıyoruz. Okullarımızın fiziki şartlarının iyileştirilmesi yanında muhtaç öğrencilerimize yönelik kırtasiye ve giyecek yardımlarımızı sürdürüyoruz. Okullarımızdan gelen talepler doğrultusunda katkılarımızı bundan sonra da sürdüreceğimizi belirtmek isterim.''