Günlerdir çok sayıda televizyon kanalı, internet siteleri, sosyal medya hesapları ve gazeteler Dumanlı köyündeki Dipsiz Göl diye Dörtkonak köyündeki Dipsiz Göl görüntülerini uyarılara rağmen yayınlamaya devam ediyor.

Gümüşhane STK’ları adına konuyla ilgili açıklama yapan Memur-Sen İl Başkanı Musa Uncu, Gümüşhane’nin birçok doğal güzelliği bünyesinde barındıran, Türkiye'nin en bakir illerinden birisi olduğunu belirterek, “Dağlarının zirveye yakın yerlerinde göllerin bol olması nedeniyle son günlerde ulusal basında adı geçen "Dipsiz Göl" benzeri birçok oluşum ilimizde mevcuttur. Doğaseverlerin sık sık ziyaret ettiği bu göllerin internet sayfalarında fotoğraflarına kolaylıkla ulaşılmaktadır. Yapılan kazı ile gündeme gelen Dipsiz Göl görüntüleri diğer göllerin resimlerinden alıntı olup kazılan göle ait olmadığı aşikârdır. Gümüşhaneliler olarak biz doğa ile sürekli iç içe ve güzellikleri korumak ile ilgili gerekli hassasiyeti gösteren toplumuz. Bu güzelliklerin ilimize katkısının her türlü hazinenin ederinden daha çok olacağının bilincindeyiz” dedi.

Açıklamasında Gümüşhane ve kurumların kötü bir imajla medyaya gündem olmasının kamuoyunun vicdanını yaraladığını dile getiren Uncu, “Sivil toplum örgütleri olarak ilimizde var olan güzelliklerin ebediyete kadar korunmasının yanında olurken; şehrimiz ve kurumlarımızın bu şekilde olumsuz gündem edilmesinin karşısında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz” şeklinde konuştu.

Açıklamaya destek veren STK’lar şöyle:
1-Gümüşhane Memur-Sen İl Temsilciliği
2-İlim Yayma Cemiyeti Derneği Gümüşhane Şubesi
3- Ensar Vakfı Gümüşhane Şubesi
4- Gümüşhane İnsani Yardım Derneği (İHH)
5–Hak-İş Gümüşhane Temsilciliği
6-Türk-İş Gümüşhane Şubesi
7- Anadolu Gençlik Derneği Gümüşhane Şubesi
 8-Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Gümüşhane Temsilciliği
9-Yeni Dünya Vakfı Gümüşhane Temsilciliği
10-Kamuoyu Bilinçlendirme Derneği
11-Genç Memur Sen Gümüşhane Şubesi
12- Cihannüma İşbirliği ve Dayanışma Platformu Derneği Temsilciliği