Gümüşhane Pöske Dağında meydana gelen kaza, Trabzon çiftçiyi de mağdur etti.  Toplamda 23 kurbanlık hayvan taşıyan TIR Gümüşhane Pöske Dağında kaza yaptı. 
TIR sürücüsü İ.B.’nin de hayatını kaybettiği kazada, 23 hayvandan 15’i telef oldu. 
Meydana gelen kaza, Trabzonlu çiftçi Hilmi Ercelep’i de resmen yıktı. 
Kurban Bayramı için, Erzincan Tercan’dan bütün birikimlerini ortaya koyarak 23 adet kurbanlık büyük baş hayvan satın alan Ercelep, bu hayvanlarının 15’inin telef olması sonrası şimdi kara kara düşünüyor. 
Trabzon’un Ortahisar İlçesi Bulak Mahallesi Muhtarı Mehmet Özcelep yaptığı açıklamada çiftçi adına Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den yardım istedi. 
Ercelep, mahalle sakinlerinden besi sığırcılığı işletmesi bulunan Hilmi Ercelep’in yaklaşık 250 bin TL’lik bir borç yükünün altına girdiğini ifade ederek, “23 adet kurbanlık hayvan bulunan TIR Gümüşhane Pöske Dağı mevkiinde kaza yapması sonucu TIR şöförü hayatını kaybetmiş ve 23 hayvanın 15 i telef olmuştur. 
Üreticimiz Hilmi Ercelep bu elim kazadan dolayı yaklaşık 250 bin TL’lik bir borç yükünün altına girmiştir. Üreticimizin tüm sermayesi bu hayvanlar olduğundan mağdur durumdadır.
Bu tarz mağduriyetler karşısında hassasiyeti kamu oyunca bilinen çok kıymetli  Tarım Bakanımız  Sayın Dr. Bekir Pakdemirli  ve siyasi, bürokrat büyüklerimizden yardım talep etmekteyiz” ifadelerini kullandı.