Trabzon'daki Gümüşhaneliler Derneği tarafından Aksular Otel'de birlik ve dayanışma yemeği tertiplendi.  Bundan sonra yapılacak organizasyonlarla ilgili fikir alışverişinin yapıldığı bu önemli organizasyona AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Karayolları 10. Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, spor, siyaset ve iş dünyasından önemli isimler katıldı. Yemeğin açılış konuşmasını yapan Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Muhammet Sözen geceye katılan herkese teşekkür ederek şunları söyledi:

 

            Türkiye'nin her yerinde önemli hizmet ve gayretleri olan siz değerli hemşerilerimle birarada olmaktan ziyadesiyle mutluyum. Eminim hepiniz benimle birlikte aynı mutluluğu yaşıyorsunuz. Bu birlikteliklerimizin devamı için sadece dernek çatısı altındaki kişilerin değil, tüm Gümüşhanelilerin sorumluluk alıp gücümüze güç katması adına üzerine düşeni yerine getirmesini arzu ediyoruz.  Bugüne kadar Trabzon ve bölgemizin diğer değişik illerde sosyal sorumluluk anlamında önemli projelere imza attık. Atmayada devam edeceğiz. Bu birlikteliği perçinleştirdiğimiz her an çok daha güzel işlerin üstesinden geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Daha güçlü yarınlar için verdiğiniz katkılardan ötürü hepinize tekrardan teşekkür ederim."

            Geceye katılan çok sayıda davetlide söz alarak yapılması gerekenlerle ilgili fikirlerini beyan etti. Tüm katılımcılar bu tür organizasyonların daha sık yapılması konusunda fikir birliğine vardı.