61SAAT HABER SERVİSİ - Ancak uzatma dakikalarında Kagawa’nın golüyle Beşiktaş maçı 3 – 2 kazanınca protestolar bir anda kesildi. Maçın bitiminde ise Trabzonspor’un da efsanevi ismi Şenol Güneş, komple takımı orta sahada topladı ve burada taraftarları alkışladı. Ancak istifa tezahüratları yeniden yapılınca bu kez Şenol Güneş, hem alkışladı hem de veda eder gibi el salladı. 
Maçın ardından yayıncı kuruluşa konuşan Güneş, beinsports yorumcusu Reha Kapsal'ın  “Tazminat maddesi olabilir mi?” söylemlerine sert bir yanıt verdi... Yayını dinleyen Güneş, “Para yüzünden ayrılmıyor, tazminat var şu var. Bizim namusumuz paradan daha önemlidir. Yanlış bilgiler veriyorlar. Burada kulüp başkanı var, hoca var. Gideriz kalırız da.. Seyircinin olumsuz şeyi var onları konuşalım. Az evvel dinlerken, yanlış var.. Neyin parası var kim kimden almamış, anlatsın. Kulübün başkanı var, hocası var. Ne biliyor ne konuşuyor.. Bu bir sonuçtur. Sebebi başka yerde arayabiliriz. Beşiktaş üzerinden kamuoyu yapmak hele bu gün bunu yapıyorsa bunda art niyet var... Sahada oynanan oyun para oyunu değildir, ayak oyunudur. 
Fenerbahçe maçını da kazanabilirdik. Bu yorum değil, böyle bir yorum yok. İlk düğmeyi yanlış bağla, altında konuş. Benim böyle bir itibarsızlığım yok. Geçmişime bak, bugüne bak. Yapmayın.. Alacak konusu para konusu, konuşursam o da sokağa çıkamaz, diğerleri de çıkamaz...
Ben kalsam bölünme olacak. Bende gittim mi bölünme olacak. Bugün ki saha sonucundan mı gidiyoruz. Bütün sonuçların başarısızlığı benim. Bende gidebilirim. Ama benim bağlı olduğum kulübüm var..” diye konuştu. 

SORUMLULUK BENİM
Güneş, “Kazansan da bağırıyor. Sahada ki oyuncunun hatasının sorumluluğu benim. 
Berabere kaldığınızda mucize bir oyun. Fenerbahçe, Kayseri maçı da öyle.
Bu başarısızlığımızı oyun üzerinden değerlendirmek lazım, transfer üzerinden konuşabiliriz. 
Taraftar buraya geldiğimde sevsin diye gelmedim. Beni çok sevdiler, tribünlere ben gitmedim. Bugün de olumsuz tezahüratlar vardı. Olumsuzluk gösteren taraftarlara olumlu gösterip onu bastırması lazımdı. Aklı selim olmak zorundayız. Sahada oynayan oyuncular, bu takımın oyuncuları. Hoca olarak ben gidersem başka bir hoca gelecek. 

KARARI BEN VERECEĞİM, YÖNETİM VERECEK
Zaten karar alınmış kongre. Burada günü nasıl taşıyacağız. Alacağımız sonuçlarla iddiasını taşımamız lazım. Önceki yanlışları konuştuk konuşuruz. Kararı ben vermeyeceğim yönetim verecek.. 
Bölünmeler doğru değil.... 
Tepkilere duygusal olarak katılıyorum. Ama oyun eleştirisi mi niyet eleştirisi mi bu konuda karışıklık olmasın.
Seyirci olumsuz göstermiş olabilir. Ben inanıyorum onlarda takımın başarısı için... 

AKLI SELİM OLANLAR SUSTURABİLMELİ
Bu yanlışı devam ettiren taraftar varsa, aklı selim olanlar onları susturabilmeli. Herkes takımı düşünüyor. Bizde gideceğiz.
Bunlar devam ediyorsa, birlik beraberlik yok. İyi günde kötü günde olmamış. Samimi değilmiş demek ki.. 
Bunun üzerinden takımı bölecek anlayışı doğru bulmuyorum. 
Kolayı var.. Taraftarın söylemiyle hadi çektim gittim. En kolayı benim işim. Kendimizi yıpratarak ne yapmaya çalışıyoruz. Az konuştuğumu söyleyebilirsiniz. Çok konuşarak daha çok yaralar vereceğimi biliyorum. 
Kişilerin kavgası, kişilere zarardan çok kulübe zarar verir...” dedi. 

SEYİRCİNİN ŞUTLARINI... 
Konyaspor kalecisi Serkan’ın kurtarışları üzerinden seyirciye iğneleme yapan Güneş, “Bu takım rakibini ezdi geçti.. Seyircinin attığı kurtarışları, kurtardı demek ki.. Bugün 3 – 2 değil. 6 – 7 olması lazım. Çok pozisyon var, atamadık, az pozisyon var yedik.. Suçlar benim”  diye konuştu.