Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kızılcık, özellikle Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş aracılığıyla iki ülke arasında sağlanan iyi ilişkilerin arttırılarak devam etmesi gerektiğini belirtti.
Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile bir cazibe merkezi olan Trabzon’da düzenlenecek olan 'Kore Günleri' etkinliğini önemsediklerini belirten Vali Kızılcık, “İlimizde gerçekleştirilecek olan Kore Günleri Etkinliği son derece önemsiyoruz. İki ülke arasında yakınlığın özellikle Trabzon ve bölgemizde ekonomik ve kültürel alandaki ilişkilere katkı sağlamasını ümit ediyorum. İlişkilerin arttırılması amacıyla yapılacak çalışmalara destek olmaya hazırız” dedi.
Trabzon’da bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükelçi Lee, “Kore Günleri Etkinlikleri kapsamında Trabzon’da bulunmaktan son derece mutluyum. Yapılacak etkinlikler sayesinde Trabzon ile Kore arasındaki ilişkilerin daha da artacağını düşünüyorum. Ayrıca Trabzon ve Türkiye arasındaki her alandaki ilişkilerin arttırılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Kızılcık ve konuk Büyükelçi Lee birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.