Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Çarşıbaşı İlçesini ziyaret etti. İlçede esnaf ziyaretinde bulunan Günnar, vatandaşların dilek ve temennilerini dinleyerek, istişare halinde olduklarını söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar, Çarşıbaşı ilçesini ziyaret etti. İlçe Başkanı Zekeriya Karaçengel ve Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz ile parti binasında bir süre istişare yapan Günnar, ardından İlçe merkezindeki esnafları gezerek talep ve dileklerini dinledi.

Hükümet çalışmaları hakkında da vatandaşları bilgilendiren Günnar,  her zaman vatandaşlarla istişare içinde olduğunu, hemşehrileri ile bir arada olmanın kendisine büyük mutluluk verdiğini ve kendisine iletilen temennileri çözmek için gayret ettiğini söyledi.  Günnar, esnafa verilecek işsizlik maaşı taslağının hazırlandığının altını çizerek, “Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Hazine Müsteşarlığı ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yürütülen çalışmalar sonunda Ahilik Sigortası Fonu Kanun Tasarısı taslağı hazırlandı.

Mevcut İşsizlik Sigortası Fonu'na benzer bir sistemin kurulması esasına dayanan taslağa göre, ticari kazanç veya serbest meslek kazancı nedeniyle gerçek veya basit usulde gelir vergisi mükellefi olanlar, gelir vergisinden muaf olup, esnaf ve sanatkar siciline kayıtlı olanlar, noterler, anonim şirketlerin yönetim kurulu üyesi olan ortakları da bu düzenlemeden yararlanabilecek. Esnaf ve sanatkarlar faaliyetini bırakmaları (kayıtlı oldukları tüm işletmelerini terkin yapmaları) ve iflas kararı alarak sigortalılığını sonlandırmaları durumunda işsizlik maaşı almak için başvurabilecek.  Fon ile esnaf ve sanatkârlara tasarruf artırıcı bir mekanizma kurulacak.

Ekonomik nedenlerle işyerini kapatmak zorunda kalan esnaf ve sanatkâr, fondan faydalanabilecek. Proje 2017 yılında hayata geçirilecek. Fon sayesinde işyerini kapatan esnaf ve sanatkârlar hem sağlık hizmetlerinden faydalanacak hem de işsizlik maaşı alabilecek” dedi. Günanr’a ziyaretinde İl Yönetim Kurulu Üyesi Köksal Boz ile İl eski başkan Yardımcısı Aydın Özkurt’da eşlik etti.