Ardından seçim çalışmalarına kaldığı yerden devam eden Günnar, Maçka ve Ortahisar ilçelerinde vatandaşlarla bir araya gelerek bazı açıklamalarda bulundu. Milletvekili Adnan Günnar; Unutmayacağız, unutturmayacağız. Türkiye’yi  yıllarca siyasi ve ekonomik olarak zorluklara mecbur ettiler. Yaşamsal ihtiyaçlarımızı ve temel gıda maddelerini bizlere karne ile verdiler. Sağlıkta bir muayeneyi aynı doktorda iki ayrı mekanda, ilacı ise kuyruklar eşliğinde günlerce bekleyerek sunmadılar mı? Eğitimde parası olanın okuduğu bu sayede bir üst sınıf oluşturmadılar mı? 

Tarımda ve hayvancılıkta çiftçiyi AK Parti iktidarları gelene kadar bitirme noktasına, atalarımızdan bizlere yadigar kalan dokusu sağlıklı tohumları sözde daha çok verim almak adına yok etmediler mi? Sanayide, enerjide, teknolojide ve ekonomide tamamen dışarıya bağımlı tutarak bizleri 60 sente muhtaç etmediler mi? Kıbrıs Barış harekatında Ülkemize ambargo uygulayıp bizi boyun eğdirmeye kalkmadılar mı?1950 yıllarında rahmetli Menderes enerjide dışa bağlılığı azaltmak için nükleer santral kurmaya kalktığı için entrikalarla asılmadı mı? Köylüyü elektriksiz yolsuz susuz bırakmadılar mı? Bunları niçin hatırlatma ihtiyacını duyuyorum; çünkü  otuz yaşın altındaki gençlerimiz bahsi geçen toplumsal olayları yaşamadığından bilmeyebilirler. Bu dinamik genç nesle üniversitede harçları kaldırarak, burs vererek, beş yıldızlı otel kalitesinde devlet yurtlarında barınma imkanı sunduk. 

İlkokuldan başlayarak üniversite çağına kadar her bir yavrumuzun kitaplarını ve daha birçok imkanı çağımıza uygun bir şekilde  ücretsiz vererek eğitimde fırsat eşitliğini sağladık. İfade özgürlüğünü gelişmiş demokrasiyi tüm darbeler ve terörist girişmelerine rağmen öncelikli tutarak her bir yurttaşımızı din dil ırk ayrımı yapmadan Ülkemizin asıl unsuru haline getirdik. Devlet hastanesinden özel hastanesine kadar dilediğiniz yerde tedavi olabiliyor dilediğiniz eczaneden hiç beklemeden ilacınızı alabiliyorsunuz.  Kendi tohum bankamızı kurarak çiftçiye düşük kredi imkanını sağladık. Yıllık 7 bin traktör satışından 73 binler oranına ulaştık. Hayvancılıkta hem besicilik hemde süt üretimde kapasiteyi artırmak için sıfır faizli kredi imkanı getirdik. Sanayide önemli hamleler atarak gemi, uçak, uzay ve nükleer alanda gelişmeler katettik. 

Savunma sanayiinde yerliliği  %64 oranına çıkardık. Kendi uydumuz kendi istihbaratımız kendi yazılımımız ve kendi mühimmatımızı üreterek Fırat Kalkan’ı, Afrin harekatını tüm baskı ve tehditlere rağmen başarı ile gerçekleştirdik. Geçmişimizi unutmadan ve unutturmadan İnsanımıza ve ülkemize olan borcumuzu kanımızın son damlasına kadar yılmadan çalışarak ödeyeceğiz. Bu topraklar kutsal şehit kanları ile sulanmış bedeli tarihten beri ödenerek vatan haline getirilmiştir.

Anadolu coğrafyasında söz sahibi yüce Türk Milletidir.   iMF nin ekonomik boyunduruğundan kurtararak dünyanın 17. Büyük ekonomisi, büyümede ise Çin ve Hindistan’ın ardından dünya üçüncü olduk. “Dahası çok 16 Yıllık AK Parti iktidarlarında koşar adım çalışarak Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine doğru taşıdık. Talimatlara hadi ordan diyebilen hedef koyan itibarlı söz sahibi bir Türkiye’ye dönüştük.” dedi.