Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar,  AK Parti'nin13. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Günnar, mesajında şunları kaydetti; “Adalet ve Kalkınma Partisi, ülkemizin siyasi, ekonomik ve sosyal yönden kriz üstüne kriz yaşadığı, kavramların içinin boşaltılıp değerlerin yıpratıldığı, ümitlerin karardığı bir dönemde, 14 Ağustos 2001 tarihinde,  Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Başkanlığında kurulmuştur. AK Parti, ülke sevdasını en üst düzeyde hissedenlerin, Ülkenin büyük ideallerini bir an olsun unutmayanların partisi olarak, kurulduğundan bugüne kadar 13.yılda hizmet siyasetinin adresi olmuş, olmaya da devam etmektedir. Dolayısıyla AK Parti’yi halkımız kurmuştur. 

AK Parti İktidarı tüm yönleriyle tarih yazmıştır. Devrim niteliğinde attığı adımlarla Türk siyasi tarihinin önemli bir dönüm noktasını oluşturmaktadır. Güven ve istikrarın sembolü olmuştur. AK Parti iktidarıyla ülke ekonomisi tek haneli enflasyonla tanıştı. Ülkenin her köşesi bölünmüş yollarla sarılırken, Türkiye hızlı trenle tanıştı, Denizler birer Türk Gölüne dönüşürken, Hava yolu Halkın yolu oldu. Eğitim rekor bütçelerden çağı ve çağın teknolojilerini yakalarken 81 ilimizde, Üniversitelerimiz gençliğin hizmetine sunuldu. Ülkenin geçmişten gelen en zor problemleri tek tek çözülürken, Merkez Bankası döviz rezervleriyle güven vermeye devam ediyor. 13 yıldır hep birlikte ülkemiz için çalışıyoruz. Ülkemizin " nerden nereye" geldiği milletimiz tarafından takdir edilirken, bütün dünya tarafından da gıpta ile izleniyor.


Milleti Yaşat ki Devlet Yaşasın anlayışını kendisine şiar edinen AK Parti Kuruluşundan bu güne, bu Yüce Milletin en büyük serveti olan gönül bereketinden beslenmiştir. Bu durum, Ak Parti olarak girilen bütün genel ve yerel seçimler ile referandumlarda milletimizin teveccühüne mazhar olmasına sebep teşkil etmektedir. Milletimiz, ilk defa sözünün arkasında duran, gerçekten bir hizmetkâr gibi milleti için gece gündüz demeden çalışan, ülke içinde ve dışında haklarını ve itibarını kuvvetlendiren, samimi bir lider ve siyasi kadrolarla karşılaşmıştır.

Bu ülkeye inanmanın, bu millete güvenmenin Türkiye aşkına 77 milyon insanımızla paylaşmanın verdiği güçle çok daha büyük hedefler için 2023 için 2053 için, 2071 için yürüyoruz. Milletimizin gönlünde mayalanan AK siyaset Türkiye'nin kökleriyle sağlam bir bağ kurarak siyasi kimlik, siyasi ahlak, siyasi düşünce ve siyasi organizasyonu bir bütün olarak görmüş, ortaya koyduğu kimlikle, ahlakla, düşünceyle, icraatlarıyla, teşkilat yapısıyla ülkemizde yeni siyaset tarzının lokomotifi olmuştur. Son yıllarda büyük gelişim ve değişim kaydeden ülkemizde AK Parti Milletimizin temel değerlerinin, birlik ve beraberliğinin en güçlü temsilcisi olmaya devam edecektir.

10 Ağustos 2014’te halkın büyük teveccühüyle Cumhurbaşkanı seçilen Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın bu makamda da milletine hizmette çıtayı çok daha yukarılara ve Türkiye’yi çok daha aydınlık ufuklara taşıyacağına inancımız tamdır. Partimizin 13. kuruluş yıldönümünün teşkilatlarımıza ve bize desteğini artırarak devam ettiren aziz milletimize ve tüm dünyaya hayırlar getirmesini diliyorum.”