Filmlere konu olacak kaçış hikayesi ile Gürcistan'dın sınır ihlali yaparak yurda dönmeyi başaran Muhammet Avcı (37) isimli Rizeli, beş ay sonra rehin alınan otomobilini de kurtardı. 7 Kasım 2011 tarihinde alacağını tahsil etmek için Gürcistan'a giden Muhammet Avcı (37) alacağını tahsil edemeden Türkiye'ye dönerken Sarp Sınır Kapısı'nda Gürcistan İstihbarat birimleri tarafından gözaltına alındı. Götürüldüğü bir polis merkezinde zorla su içirilmek istenen Avcı, polis merkezinden kaçıp sahilde bulduğu bir jet ski ile deniz üzerinden Türkiye'ye kaçak giriş yapmıştı. Gürcü makamlar Avcı için yakalama kararı çıkartırken, Avcı'ya ait otomobili rehin almışlardı. Avcı, Gürcistan Mağdur Aileleri

Derneği ve siyasilerin desteği ile rehin alınan otomobilini geri almayı başardı.

Avcı yaptığı açıklamada, "Alacağımdan dolayı Gürcistan'a gitmiştim. Bana borcu olan şahısla sorun yaşadım. Türkiye'ye dönerken polis tarafından gözaltına alındım. İki gün bir karakolda tutuldum. Bana zorla ilaçlı su içirilmek istendi. Daha önceden duyduğum eroin tuzağına düşürülmekten korktuğum için karakoldan kaçmayı başardım. Bir Jet ski ile deniz üzerinden yurda döndüm. Süreçte suçsuzluğum ispatlanarak beraat ettim. Aracım hukuksuz bir şekilde rehin tutuluyordu. Rize Milletvekilimiz sayın Hasan Karal'ın da yardımları ile otomobilimi geri aldım. Gürcistan'da halen sınır ihlali suçlamasından aranıyorum. Bir daha Gürcistan'a gitmeyi düşünmüyorum" dedi.

Gürcistan Mağdur Aileleri Derneği Başkanı Nuriye Kaputoğlu ise yaptığı açıklamada, "Halen Gürcistan'a 45 tutuklu ve hükümlü var.

26 tutuklu ve hükümlünün Türkiye'ye nakli için çalışmalarımızı hızlandırdık.

İlk etapta 11 vatandaşımızın naklinin gerçekleşmesini umuyoruz. Biz sadece mağdur vatandaşlarımızı kurtarmakla kalmıyoruz. Aynı zamanda Gürcistan'da ki adalet sisteminin sağlıklı zemine oturtulmasında da katkıda bulunuyoruz. Dostluğumuza gölge düşürecek adaletsizliklerin uygulanmaması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Biz kendi vatanımızda mağdur olmuş Gürcü vatandaşlarının da hakkını savunmaya hazırız" diye konuştu.