Femin & Art Kadın sanatçılar Derneği Genel Başkanı Şükran Üst, Gürcistan ile beş yıldır uluslararası resim festivallerinde birlikteyiz. Avrupa ülkelerinde ve Türkiyenin değişik illerinde Gürcistan sanatçılarıyle birçok sanat etkinliklerinde bir arada olduk. Konsolosluğunuzun da  her zaman yakın ilgisini görügördük ve bügün yeniden ayni ilgiyi yaşıyoruz. Başkonsolos Paata Kalandze; sanat paylaşımları ile iki ülke arasındaki dostluğumuzun gelişmesine çok büyük katkısı oldu. Gürcistan sanatçıları derneğinizin şubesini Tiflis'te açarak iki ülke arasında dostluk köprüsü oluşturdu. Artık biz sadece dost değil akrabayız dedi.

Trabzon Gürcistan Başkonsolosu Paata Kalandze;

Trabzon'da görev yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, amacının iki ülke arasındaki mevcut iyi ilişkileri her alanda daha da ileriye götürmek olduğunu kaydetti.

Femin&Art Derneğinin aktivitelerini çok duyduğunu kendisinin yakından izlediğini, Femin & Art Kadın Sanatçılar Derneği şubesinin ülkemizde şubesinin açılmasının kendilerini çok memnun ettiğini, Gürcistan Konsolosluğun kapısı daima sizlere açık olup, kendi evinizde imiş gibi her zaman gelebilirsiniz dedi.

Onbeş gün sonra kendisinin Femin&Art Derneğine ziyarette bulunacağı, bu resmi toplantının haricinde her zaman karşılıklı ziyaretler yapabilmesi ve  yeni  projelerinizde birlikte çalışmak istediklerini belirttiler.

Genel Başkanı Şükran Üst, Femin & Art Kadın Sanatçılar Derneği birçok etkinlik ve projeler üretiyor. Dovn sendromlu çocukları sanatla buluşturacak bir projemiz var. Sayın valimizin eşi Sayın; Sema Kızılcık ile paylaştık, birlikte yapacağımız bu projede Gürcistan Dovn sendromlu çocukları Trabzon'da ki arkadaşlarıyla buluşturmak istiyoruz. Sizinle bu konuda işbirliği yapmak isteriz dedi.

Femin&Art Kadın Sanatçılar Derneğinin Türkiye’deki ve yurt dışındaki şubelerinin üye sanatçıları ile en kısa zamanda Batum'da resim sergisi açmak istediklerini belirten Şükran Üst'e
Başkonsolos Kalandze, Elbette bu güzel projede işbirliğinden mutluluk duyarız. Hatta bizde aynı projeyi Gürcistan'da yaparak sizleri ağırlarız. Bu ziyaretiniz beni çok mutlu etti. Bize Konsolosluk bahçesini göstererek''çok büyük olmasa da,ayda bir küçük resim sergileri açabilir, bahçemizde sohbet eder kültürlerimizi paylaşırız diyerek bahçeye davet etti.Femin & Art Kadın Sanatçılar Derneği üyeleri bu güzel davete  teşekkür ettiler.

Başkonsolosu Kalandze Femin & Art Kadın Sanatçılar Derneği yönetimi ve üyelerine ziyaretleri ve iki ülke insanını sanatın diliyle bir araya getirdikleri için tekrar teşekkür etti.