İnsanlara yeşiller içerisinde nefes alma imkanı veren, yaylalarıyla şehrin gürültüsünden uzak temiz hava eşliğinde görsel şölen sunan, oyun alanlarıyla çocukları sevince boğan; denizin, doğanın ve tarihin ahengi içinde kiminin düğün albümlerine konu olan Akçaabat; kartpostallık görüntüleriyle görenleri kendine hayran bırakıyor.
Cemrenin havaya, suya ve toprağa düşmesinin ardından tabiatın canlanışını müjdeleyerek gelen bahar, Akçaabat’ta bir başka güzel yaşanıyor. Ağaçların, bitkilerin açtığı rengarenk çiçeklerle, ışıl ışıl parlayan turkuaz renkli sular masmavi gökyüzü ile birleşince ortaya tablo güzelliğinde manzaralar çıkıyor.  Gelin misali beyaza bürünen tabiatın üstünden kar kalkmış, soğuk hava kendini sıcaklığa bırakmış, gönül yayları gevşemiş…. Sabahları bulutların arkasından çıkıp kendini gösteren güneş ve kuşların ahenkli cıvıltılarıyla güne enerji dolu başlıyor insan. Tabiatı canlandırdığı gibi insanları da canlandırıyor bahar mutluluk veren halleriyle… 
Gökyüzünden göz kırpan güneş üzerindeki pası atarcasına parıldıyor Akçaabat’ta. Güneş, var gücüyle ısıtmaya çalışıyor toprağı, havayı, insanları; can veriyor doğaya; bi gayret sarılıyor ağaçlara.  
Doğanın güneşle kucaklaştığı bugünlerde güzelliği genlerinde barındıran Akçaabat, her mevsimin olduğu gibi baharın da vazgeçilmezi oluyor. 
Bahar Geldi, Doğa Canlandı
Baharın gelmesiyle yeryüzüne göz kırpan güneş, tabiatı uyandırdı; insanlar kendilerini tabiata bıraktı. Her mevsimde kartpostallık görüntülere sahne olan Akçaabat’ta gezilecek görülecek yerlere can geldi. Arnavut kaldırımlı sokaklarıyla buram buram tarih kokan Ortamahalle, tarihin içinde yolculuk yapmak isteyenlere baharla birlikte hazırlandı. Özlem dolu hikayeleri dokularında barındıran konaklar, misafirlerini ağırlamaya başladı. Tarihin tozlu sayfalarından günümüze çıkıp gelen; mahalle kültürünü günümüze aktaran Akçaabat’ın incisi Ortamahalle’yi görmenin tam zamanı.
Gez, Gör Bitmez Akçaabat 
Yeşille mavinin kucaklaştığı, liman şehri Akçaabat’ta seyrine doyum olmayan manzaralarıyla yaylalar ziyaretçilerini bekliyor. Merkezde ayrı bir hava yaylada ayrı bir hava…. Tüm güzellikleriyle insanı saran güneş, Sivriburun’da karşılayıp Ayana Tepesi’nden yolculamak