Özgecan cinayeti sonrası ülkede patlak veren kadına şiddet ve cinsel saldırılar sonrası AK Parti’nin konuyla ile ilgili yaptığı açıklamalar üzerine CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun açıklamalarda bulundu.

Güzide Uzun yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Ülkemizi son 13 yıldır yöneten AKP zihniyeti yüzlerce Özgecan’lar katledildiğinde hamasi söylemlerle demeçler vererek biz kadınları kandırmaya çalışmaktadır.

Çünkü 4+4+4 yasasını her türlü muhalefete rağmen çıkartıp çocuk gelinleri kendi yaratmıştır, sorumlu kendisidir. Son yılların kadın cinayetleri bilançosu göstermektedir ki oran da % bin beş yüz artış vardır. Son 13 yıldır bizi kim yönetiyor. AKP yönetiyor. Sorumlu kendisidir. Dünyada 213 ülke arasında kadın cinayetleri konusunda 1. sıradayız. Sorumlu yine kendisidir. Tüm bunlara rağmen ne yazık ki kadınlarımızın büyük çoğunluğu uğradığı şiddet te bunu erkeğe hak olarak görmektedir. Çünkü iktidar hissettirmeden bu algıyı oluşturmaktadır. Bunun da sorumlusu kendisidir. Hissettirmeden yarattığı bu algıyı değiştirmek görevi bizlere düşmektedir.

Artık köşeye sıkışan iktidar ne zaman bir kadın cinayeti işlense bir bardak suda fırtına koparmaktadır. İktidarın Bakan’ı “Ben olsam kızın babasının yerinde çeker vururdum.” diyebiliyor. Vura vura tükenir fikri her alanda beyinlerinin arkasında var olduğu için, kadını ve erkeğiyle barış içinde yaşanacak bir Türkiye’yi kuramayacakları artık çoktan belli olmuştur.

“Ben kocama muhtaç değilim” diyen kadınlara yönelik olarak AKP’li milletvekili “Kadınlar erkeklerle eşit olamaz bu doğaya aykırıdır, elin adamının patronunun hizmetinde olmayı haysiyetine uygun buluyor da kocasının emrinde olmayı haysiyetine uygun bulmuyor” diyebilmektedir.

En akıl dışı olan ise AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur ÇALIK’ın sözleridir. “Şunun altını net şekilde çiziyorum. AKP döneminde kadın cinayetleri arttı diyenlere cevabımızdır. Asla böyle bir şey söz konusu değildir. Sadece görünürlük artmıştır.”

İşte Özgecan ve daha binlercesinin dramı bu sözlerde saklıdır. Sıra görünürlüğü de yok etmeye gelmiştir. Tüm bunlara karşılık çocuklarını yitirmiş analara başsağlığı ve geçmiş olsun demek çok hafif kalmaktadır. Bu günlerde meclisten çıkarmaya çalıştıkları İç güvenlik Yasası’nın görüşmelerinde bile başta Trabzon’umuzun yüz karası olarak nitelendirdiğimiz vekil olmak üzere her türlü şiddet TBMM’de uygulanmaktadır.

Böyle bir tablo karşısında unutulmamalıdır ki CHP olarak şimdi AKP’ye geçmiş olsun deme zamanıdır. Çünkü zaman hesap verme zamanına denk gelmiştir."