Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, işadamlarının eskisi kadar dünyaya açılamadığını belirterek, “Taşın altına elimizi sokmamız lazım. Parmağımızla tutarsak bu işler olmaz. Bileğimizle kuvvetli sarılmamız gerek. Dünyada bu kadar pazar varken sadece yakın çevremizdeki pazarlarla uğraşmaya gayret ediyoruz” dedi. 

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, yeni teşvik ve destek paketinin ekonomiyi hareketlendirmesini umduklarını belirterek, “Burada bizlere de görev düşüyor. ‘Burada oturalım, yerimiz sağlam. Aman ona buna dokunmayalım’ dediğimiz zaman her yıl bir daire satıp yiyoruz. Bunlar doğru değil. Hareket edeceğiz, çalışacağız ki bir dairenin üzerine bir daire daha koyalım. Böylece hem kendimize hem ülkemize katkımız olsun” diye konuştu.

İşadamlarının eskiden daha hareketli olduğunu belirten Başkan Hacısalihoğlu, “Haydi, gidelim’ dediğimiz zaman dünyanın öbür tarafına gidiyorduk. Şimdi ‘haydi’ diyoruz bakıyoruz ki arkamızda adam yok. ‘Niye gelmiyorsunuz?’ diyoruz, ‘benim ekonomik sıkıntım var’ diyorlar. Artık yurtiçi yetmiyor. Yurtdışına gidilecek ki refah seviyesi üst düzeyde olsun. Oturmayla kimse kimseyi bakmaz. Gezip görmeli, oralardan ticaret yapmalı, para kazanmaya çalışmalıyız. Bu ülkenin bunlara ihtiyacı var. Bu ülke, bu devlet bu kadar yükümüzü çekiyor, onun gereğini de bizlerin yapması gerekiyor. Yoksa ‘devlet şunu versin, devlet bunu versin le’ bu iş olmaz".ifadelerini kullandı.