TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında yapılan toplantıya Karadeniz Bölgesi’ndeki oda-borsa başkanları katıldı. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nun da yer aldığı toplantıda konuşan Hisarcıklıoğlu, bu zor süreçte oda ve borsalara daha büyük görev ve sorumluluk düştüğünü söyledi.

İş dünyası ile hükümet arasında köprü görevi üstlenerek, sahadaki sıkıntıları en hızlı şekilde ilettiklerini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Bu çerçevede ilk etapta hükümete 70 maddelik bir öneri seti sunduk. Bunların büyük bir kısmı hayata geçti, geçmeye de devam ediyor. Bunlar dışında da önerilerimizi iletmeye devam ettik. Çünkü bu dinamik bir süreç. Her gün yeni bir konu, yeni bir sıkıntı ortaya çıkıyor. Dolayısıyla hiç ara vermeden üyelerimizle temasta olup, sıkıntı ve önerileri toplamayı sürdürelim” dedi.

Oda/borsa başkanlarının da bu vizyonla çalıştığını, üyelerine hizmete devam ettiğini görmekten dolayı gurur duyduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Başkanlarımın hepsi, canla-başla gayret gösteriyor, üyelerimizin nabzını tutuyor, onlara tercüman oluyor. Öneriler hazırlayıp, bize aktarıyor” şeklinde konuştu.

Salgın konusunda, hükümetin bir yandan sağlık alanındaki tedbirleri alırken, diğer taraftan da ekonomiyi canlı tutacak önlem paketlerini hazırlayıp uyguladığını anlatan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu şunları söyledi:

“Çok şükür, şimdi normalleşme sürecini konuşmaya başladık. Biz, TOBB olarak ekonomi için hazırlanan destek paketlerine katkı sağladığımız gibi, şimdi de normalleşme sürecinin planlanmasına da katkı sağlıyoruz. Kuşkusuz burada, sağlık ile geçim arasındaki dengeyi ayarlamamız gerekiyor. Normalleşme sürecini de iyi planlanmış bir şekilde yürüttüğümüz takdirde, bu süreci en az hasarla atlatacağımıza inanıyorum. İnşallah bu zor günleri hep birlikte geride bırakacağız.”

HACISALİHOĞLU SEKTÖRLERİN TALEPLERİNİ İLETTİ

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da toplantıda yaptığı konuşmada turizm başta olmak üzere sektörlerin taleplerini ve çözüm önerilerini yetkili makamlara ulaştırılmak üzere TOBB Başkanı’na iletti. Hacısalihoğlu, pandemi sürecinin ilk anından itibaren üyelerden gelen her türlü talep ve çözüm önerisini TOBB aracılığıyla bakanlıklara ilettiklerini ve iletmeye devam ettiklerini vurguladı.