Trabzon Müftüsü Veysel Çakı, Trabzon'un, topluma İstanbul'dan sonra en çok hafız kazandıran illerin başında geldiğini söyledi.

Çakı, Trabzon'un Fatih Sultan Mehmet'in fethettiği önemli bir şehir olduğunu belirterek, "Burada tarihe damgasını vuran bir çok alimler, hoca efendiler yetişmiştir" dedi.

Trabzon'un, topluma İstanbul'dan sonra en çok hafız kazandıran illerin başında geldiğini ifade eden Çakı, "İstanbul ve diğer illerdeki Kuran kurslarına bakarsanız ya hocası, ya dernek başkanı ya da maddi manevi destek sağlayanların çoğunun Trabzon kökenli olduklarını görürsünüz" diye konuştu.

Trabzon'da Kuran kursu hizmetlerinin çok yaygın olduğunu kaydeden Çakı, "Faaliyet gösteren toplam 203 Kuran kursumuz var. Bunların 67'si yatılı. Bir çok bölgede bulunan Kuran kursundan daha fazla Trabzon'da var. Bu da çok sevindirici bir şey. Trabzon genelinde Kuran-ı kerim eğitimi alan 7 bin 791 öğrencimiz var. Bin 925 öğrencimiz de hafızlık eğitimi almaktadır" dedi.

Öğrencilerin çoğunun kız olduğunu ifade eden Çakı, "Öğrencilerimizin yüzde 90, belki de daha fazlası kız. Biz kızlarımızın ilgisinden mutlu oluyoruz. Ancak erkeklerimizin de en az kızlarımız kadar Kuran kursu eğitimine, hafızlık eğitimine önem vermelerini istiyoruz" diye konuştu.

Çakı, hafızlığın iyi bir din görevlisi yetiştirmek için çok önemli olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Toplumda bilgiye dayalı, sosyal hayata yansıyan, ahlak eksenli bir dindarlığın gerçekleşmesi için çabalıyoruz. Eğer dindarlık bilgiye dayalı değilse ve sosyal hayata yansımıyorsa onun güzelliğini görmemiz mümkün değil. Bu nedenle Kuran'a, sünnete uygun, toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilecek, dinin asli kaynağıyla uygun düşmeyen hurafeler gibi bir takım davranışlardan arındırılmış dindarlığın gerçekleştirilmesi için sağlıklı din eğitimi alınması lazım."