Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde, daha önce gündeme gelen Sürmene İlçesinde deniz doldurularak ilave alan kazanılması görüşüldü. Sürmene Belediyesi, İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen gündeme gelen madde yeni alan bulunması nedeniyle denizi doldurmaktan vazgeçtiklerini ifade etti. Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Beşikdüzü’nde yaşanan sel felaketi sonrası yaşanılanlardan ders çıkartılması gerektiğini ifade ederek, “Sürmene’de Muratlı ve Zeytinli mahallelerinin arasında bir vadi var. Bu vadi de yeni bir dolgu alanı tespit ettik. Büyükşehir Belediyesi ile de görüştük eğer istimlak ederlerse yeni dolgu alanını orada yapacağız. Bunun içinde denizde dolgu alanından vazgeçtik. Zaten denize çok sıcakta bakılmıyordu” dedi.

KAÇAK DÖKÜMLER YARIN FELAKETE NEDEN OLABİLİR
Başkan Üstün, korkuları olduğunu dile getirerek, “İlçe içerisinde hafriyatlar var ve onları dökecek alanımız yok. Bu hafriyatları dere ya da deniz kenarlarına döküyorlar. Bu dolgu alanını hafriyat döküm alanı olarak kullanacağız. İstimlak edildiği takdirde sosyal donatı alanı olarak kullanacağız, vatandaşa kalırsa da orası tarım alanı olarak geçmektedir, vatandaş tarım için kullanabilecek. Birincil hedefimiz hafriyatı dökecek alan oluşturmak çünkü kaçak olarak dere ve deniz kenarlarına döküyorlar sonrasında Devlet Su İşleri, Karayolları bize yazı yazıyor. Büyükşehir de döktürmeyin diyor ama gece kaçak döküyorlar. Beşikdüzü’nde yaşanan durumu çok iyi bilmiyorum ama Sürmene’de Manahos Deresi etrafına hafriyat döküyorlar. Yarın bir gün büyük taşkında bu hafriyatlar tıkanmaya neden olacak ve ilçe merkezini sular basacak. Bu tür bir korkumuz var. 1998 yılında Beşköy felaketinde bu sorunu yaşadık. Köprü altından geçemeyen sular çarşı içini bastı. Bu felaketlerden kurtulmak içinde tedbirli davranmak zorundayız” diye konuştu. 

Madde mecliste görüşüldükten sonra kısmına iade edildi. Madde yeni dolgu alanı ile birlikte Büyükşehir Belediye Meclisine yeniden gelmesi bekleniyor.