61SAAT/ ÖZEL

Bu bir Levent USTABAŞI haberidir...

Türkiye kadına yönelik şiddet ve uygulanan kanunlar nedeniyle büyük tartışmalar yaşarken Trabzon'da bir hakim, kadına bastonla yapılan saldırıya ağır ceza verdi. Hatta cezayı iki katına çıkarmak için vurduğu bastonu silah yerine saydı..

ÇÖP NEDENİYLE TARTIŞTILAR

Olay bir yıl önce Akçaabat Dürbinar Mahallesi Okullar Sokak Emek Apartmanında meydana geldi. 5. katta yaşayan Trabzon adliyesinin 22 yıllık zabıt katibi Aslıhan Altaş Mazlum, komşusu Emir K.(55) ile çöp nedeniyle tartışmaya başladı.

10 GÜN İŞ GÖREMEZ RAPORU ALDI

Olayın daha da büyümesi üzerine Emir K.(55) ‘merdivene neden çöp poşeti koydun’ diyerek elindeki bastonla Mazlum’a saldırdı. Yüzüne bastonla darbe alan talihsiz kadın hastanelik oldu. Yüzünde kırıklar oluşan Mazlum,  Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nden 10 gün iş göremez raporu aldı.

TEHDİT ETMİŞTİ

Davacı olan talihsiz kadın polise verdiği ifadesinde, “Ben çalışan bir kadınım. 2 tane kız çocuğum var. Onların korkusunu yaşarken kendim darp edildim. Birkaç kez çocuklarımı sokakta bastonla korkutarak beni de evimin ziline basarak tehdit etmişti. Emniyeti arayarak bilgilendirmiştim fakat bir şey olmadı. Son olaydan sonra iyice korkmaya başladım. Bu şahıs bastonla geziyor fakat yürümesinde bile bir engel yok. Daha önce de ayakkabı dolabımı kırıp attı. Adalete güveniyorum” dedi.





İŞTE SİLAH SAYAN O MADDE

Talihsiz kadının şikayeti üzerine Akçaabat Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava dün sona erdi. Hakim Türkiye'de bugüne kadar görülmemiş bir karara imza atarak bastonu silah sayarak cezayı iki katı artırdı. Toplam 4 yıl iki ay verilen cezada hakim şu maddeyle bastonu silah saydı: "Sanık eylemini silahtan sayılan eşya ile gerçekleştirdiğinden sanığa verilen ceza 5237 sayılı TCK'nın 86/3-e maddesi gereğince 1/2 oranında artırılarak sanığın 1 yıl 15 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına.." Yargıtay'da ceza onaylanırsa sanık 4 yıl 2 ay hapis cezasını çekecek.

BU DAVA HERKESE ÖRNEK OLSUN

1 yıldır verdiği hukuk mücadelesini kazanan Aslıhan Altaş Mazlum, olayı ve yaşadıklarını yayın danışmanımız Levent Ustabaşı'na anlattı.

"O gün bugündür burnumdan aldığım nefes haram oldu" diyen Mazlum, "Teyzemin kızını temizliğe çağırdım. Çocuklarımın kalem kağıt artıklarının bulunduğu poşetler vardı. İkisini de teyzemin kızı bilmeden kapıya koymuş. Hastaydım ve yatıyorum. Bunu farketmedim. Sabah kalktığımda kapım çaldı. Bana bağırdı. Bende 'Özür dilerim' diyerek eğildim.

BURNUM 4 YERİNDEN KIRILDI

Teyzemin kızı temizliğe geldi. Kapının önüne 2 poşet çöp koydu. Bizde hastaydık. Sabah olduğunda  poşetleri gördüm. Kapıya çıktım. Eğildim poşetleri kapıdan alırken o şahıs elindeki bastonla bana vurmaya başladı. Bastonun tutma yerinden gözüme öyle vurdu ki kaşım yarıldı. Burnum 4 yerinden kırıldı. Şu anda bile nefes alma zorluğu yaşıyorum. Solunumda güçlük çekiyorum. O gündür nefes almak haram oldu."

O AN ÖLDÜĞÜMÜ SANDIM

O an öldüğümü sandım. Herşey bu kadar kolay olmamalıydı. Tehdit aldığım halde dava açtım. Bu ülkede hak hukuk var. Her önüne gelen birine zarar veremez. Adalet yerini buldu. Bu dava herkese örnek gösterilsin. Özellikle kadınlara şiddet uygulayanlara.."

KAYNAK:61SAAT