Toplantıya GİK üyesi Dursun Ali Düzenli, il müfettişi Selçuk Özderya. İl başkanı Mahmut Çizmecioğlu, Yeşilyalı belediye başkanı Hüseyin Fidan, ilçe başkanları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri iştirak etti.
Teşkilat raporlarının değerlendirilmesinden sonra, siyasi konuşmalar kısmında genel siyaset anlayışlarını dile getiren il başkanı Çizmecioğlu: “ İnsanımıza ve bütün insanlığa hizmet etmek siyasetimizin özüdür. İnsanın doğuştan var olan hakları, inanç-ırk ayrımı gözetmeksizin korunmalıdır. Mal, can, akıl, nesil ve inanç başlıkları altında sayacağımız bu umdeler her şart ve durum altında korunmalıdır, ilkesi bizim inancımızın ve siyasetimizin önceliğidir.

Tarihte ecdadımız bu temel değerlere sahip çıktı ve dünyada adaletle işleyen bir düzen kurdu. Maalesef bugün gelinen noktada gücü üstün tutan bir anlayışın dünyada hâkimiyet kurmasından ötürü, zülüm ve haksızlık, kan ve gözyaşı dinmek bilmemektedir. Yakın ve uzak coğrafyalarda bu durumun somut örnekleri maalesef her gün artarak devam etmektedir.

 Bu böyle gitmez, bu zülüm ve haksızlıklar sona ermelidir; diyen bütün Trabzonlu hemşerilerimi Mili Görüşün tek temsilci olan Saadet Partisi kadrolarına destek vermeye davet ediyorum.” Dedi.