Bazı yerel basın yayın organlarında yer alan haberlerde AK Partinin Kurumsal kimliğini bağlayıcı olmayan açıklamaların yer almasının AK Partinin Sivil Toplum Kuruluşları ile ilgili yaklaşımını yansıtmadığını belirten Demirtaş “ AK Parti kurulduğu günden beri sivil toplum kuruluşlarının görüş, düşünce ve eleştirilerini dikkate alarak bütün STK’lar ile uyumlu bir şekilde milletimize tarihin en büyük hizmetlerini yapmıştır. AK Parti’nin kurumsal olarak STK’lara bakış açısı değişmediği gibi her geçen gün daha da güçlü istişarelerle devam etmektedir.”dedi.

STK’lara her zaman değer verdiklerini ifade eden Demirtaş şunları söyledi: “AK Parti İl Başkanlığı olarak sivil toplum kuruluşlarımız ve meslek odalarımızla birlikte şehrimize katkı sağlamaya, onların görüş eleştiri ve önerileri ile daha iyi çalışmalar yaptığımız gibi bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Bunun en yakın örneği geçtiğimiz ay içerisinde düzenlemiş olduğumuz AK Parti Trabzon İl Başkanlığı olarak düzenlediğimiz sivil toplum buluşmasıdır. Bireysel olarak yapılan ve kurumsal olarak AK Parti’yi bağlamayan bu tip açıklamalar partimizin bugüne kadar işbirliği içinde olduğu ve sürekli fikir alışverişinde bulunduğu STK’lar ile ilişkimize halel getirmesi mümkün değildir. STK’larımızı üzen bireysel açıklamalar, parti hiyerarşisi ve disiplini içerisinde mutlaka karşılığını bulacağı gibi gerekli uyarılar da kendilerine yapılmıştır.”  

AK Partinin kurumsal kimliğine yönelik olumsuz düşüncelere sebebiyet verici açıklamalara dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Demirtaş “Şehir olarak birlik ve beraberliğimizin üst düzeyde olduğu böyle bir zamanda bu bütünlüğü, parti üyemiz dahi olsa, bozmaya ve bozdurmaya asla müsaade etmediğimiz gibi bundan sonra da müsaade etmemiz söz konusu değildir.”dedi.