Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Trabzonluların coşkulu bir şekilde karşıladığını ifade eden Demirtaş “ AK Parti Teşkilatları olarak kongremize çok güzel hazırlandık. İl Başkanımız Haydar Revi’nin öncülüğünde İl Teşkilatımız, İlçe Teşkilatlarımız, Kadın ve Gençlik Kolları teşkilatlarımız büyük bir özveri ilçe çalışarak çok güzel bir kongre heyecanı yaşamamıza vesile oldular. " dedi. 

Kongrenin çok başarılı bir şekilde gerçekleşmesinin sebebinin ekip çalışması olduğunu ifade eden Demirtaş şunları söyledi: “ Çok güzel bir ekip çalışması örneği sergiledik. Birlik ve beraberlikle aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Genciyle yaşlısıyla bütün teşkilat mensuplarımız üzerine düşen vazifeyi yerine layıkıyla getirmiştir. Bu başarı hepimizin başarısıdır. Bu organizasyon bir ekip çalışmasıdır.” 

 Bütün çalışmaları ekip ruhu ile gerçekleştirdiklerinin altını çizen Demirtaş “ Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı, Bakanlarımızı ve Parti Teşkilatlarımızı ve partimizi memnun eden bu çalışmada herkesin emeği ve alın teri vardır. Özellikle İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Beyin İl Kongresi öncesinde İlçe başkanlarımız ile yaptığı toplantı da İl Kongresi İlçe Başkanlarının namusudur sözünü ilçe Başkanlarımızın daha fazla gayret etmesine vesile olmuştur. Böylece muhteşem bir tablo çıktı. Bu tabloda hepimiz varız. İl Başkanımız Haydar Revi’nin öncülüğünde aynı ekip ruhu ile çalışmalarımıza devam ederek 2019 seçimlerinden de büyük bir başarı ile çıkacağız.”dedi.