CHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Haluk Batmaz, Karedeniz Gazetesi'nde yaşanan personel çıkarımı ile ilgili yazılı basın açıklaması yayınladı.  Batmaz konuşmasında;

"Son günlerde ulusal ve yerel basında en güçlü illerden birisi olan Trabzon basınında yaşanan işten çıkarmaları kaygıyla izlemekteyiz, yaşanan ekonomik kriz gerekçe gösterilmektedir.

Ekonomik kriz daha da derinleşeceği açıkça görülmektedir ancak faturanın emekçilere kesilmesi kabul edilebilir bir durum değildir, sorumlu 14 yıllık AKP  iktidardır .işten çıkarmayı gerçekleştiren medya grubunun bu karda kışta almış olduğu kararı tekrar gözden geçirmesini isteriz,işten çıkarılan basın emekçisi arkadaşlarımızın her türlü yasal ve hukuksal taleplerinde CHP emek büroları olarak her an yanlarında olacağımızın bilinmesini isteriz. Bu günden sonra bu Türden işten çıkarmaların her sektöre, kamuda, iş güvencesi olmayanlara da yansıyabileceği endişesini taşıdığımız, krizin derinleşerek ticari hayata da yansıyacağı gerçeği üzerinden tedbir alınması gerekmektedir" diye belirtti.