CHP Trabzon milletvekili adayı Avukat Haluk Pekşen, seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Sürmene, Köprübaşı, Yomra, Ortahisar ve Maçka'nın Esiroğlu mahallesinde seçim çalışmaları yapan CHP adayı Haluk Pekşen kent merkezinde de çalışmalarını kamu yararına dernek olan görme engelliler Trabzon şubesi ve ASKF'yi ziyaret ederek yönetim kurulu ve kulüp başkanlarıyla bir araya geldi. 

 Pekşen, ASKF ziyaretinde spor, siyaset ve Trabzon'da yaşanan son gelişmelerle ilgili olarak çarpıçı açıklamalarda bulundu. Pekşen, "Ankara'ya, Konya'ya ve Eskişehir'e yatırım söz konusu olunca TOKİ"ye karşılığında kamu malları ve arazileri verilmezken Trabzon'a geldiğinde ise neden,  Hüseyin Avni Aker, Yavus Selim ve Akçaabat satduymaları ranta kurban ediliyor? Siyasetcinin tamda burada önemi  ortaya çıktığını vurgulayap Pekşen, "Trabzon’un önüne çıkıp bu projeyi koyduklarında, siyasetçi çıkıp, ‘bir dakika kardeşim, bir dakika, sen Bursa’nın altyapısına, Sinop’un altyapısına 5 milyar lira ayırıyorsan, Bafra’nın altyapısına 1,1 milyar dolar ayırıyorsan, sen nasıl oluyor da Güney Çevre Yolu’nu 1 milyar dolar gerekçesiyle iptal ediyorsun? Bu soruyu sorabilmeli. Bu soruyu siyasetçi sormalı. İşte Trabzon, onun için, kim alınırsa alınsın, Trabzon’un siyaseten parlamentoda uzun yıllardır gereği gibi temsil edilmediğini görüyoruz. Bundan sonra böyle olmayacak. Buna emin olun. O parlamentoda en çok konuşulacak illerin içinde, en çok konuşulacak milletvekillerinin içinde CHP milletvekili olacak.  Size bunu taahhüt ediyorum. Bu şehrin, bundan sonra her hangi bir yerinde ne çivi çakılırsa benim ondan haberim olacak. Bu şehrin sivil toplumunun haberi olacak. Bu şehrin sivil toplumunun kararı olacak. Onayı olacak. Bu şehri birileri canı istediği gibi yönetemeyecek. Beraber yöneteceğiz. O dünkü dönem bitti. Siyaset uzlaşmak demek. Uzlaşma olmadan bir şehrin yaşamını kurmak mümkün değil. Hepimiz uzlaşacağız. Farklı siyasi partilerle, farklı siyasi görüşlerle, farklı sivil toplum örgütleriyle, farklı ekonomik çıkar guruplarıyla, farklı farklı düşünenlerle uzlaşmalıyız. Uzlaşmadan bu işleri yapamayız. O uzlaşmada hepimiz görev dağılımı yapacağız. Ben parlamenter olarak görev yapacağım, sizler sivil toplum örgütleri olarak görev yapacaksınız, bir başkası başka bir yapı içinde görev yapacak ama uzlaşacağız. Kendi şehrimiz için uzlaşmak zorundayız. Parlamento seçimleri 7 Haziran akşamı bittiğinde, 8 Haziranda, o sabah ben bütün Trabzonluların milletvekili olacağım.  Bunu göreceksiniz. Onun için çok rahatlıkla şuna emin olabilirsiniz. Trabzon’un hukuku varsa hiç başka bir şey aramanıza gerek yok. Telefonun ucundayım, arayın gerekeni yapayım. Yavuz Selim Stadyumu, o iş bitmiştir. O stadyumun kapısısndan içeri TOKİ giremez. Yaşayacağız göreceğiz."dedi 

Trabzon’un siyasette etkinliğinin kaybolması, Trabzon’a birçok alanda ağır faturalar ödettiğini ifade eden CHP milletvekili adayı Avukat Haluk Pekşen, Trabzon'da spor'un muhabbeti olmuş tesisleri siyasi rant aracı kullanamayacağını sözlerini ekledi.

ESİROĞLU'NDA SEÇİM BÜROSU AÇTI

CHP Trabzon milletvekili adayı Avukat Haluk Pekşen, Maçka'nın Esiroğlu mahallesinde seçim burosu açtı. Daha sonra Pazar esnafı ve vatandaşlarla sohbet eden Pekşen, kandilerini kutlayarak kandil simiti dağıttı. Pekşen, burada yaptığı konuşmada CHP'nin projelerinin halkın sorunlarıyla örtüşen projeler olduğunu ve çok büyük bir kabul gördüğünü belirtti.

Pekşen, Hekimoğlu Şirketler Grubu Kurucu Celal Hekimoğlu için yazılan kitabın imza gecesine katılarak, Hekimoğlu'na Trabzon'a ve sanayisine verimşi olduğu hizmetlerden  dolayı teşekkür etti.