61SAAT HABER SERVİSİ - BERKAY GÜNTEKİN

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen Ocak ayında Sürmene Çamburnu’nda meydana gelen orman yangınından sonra yangınının olduğu yerde binalar yapıldığı iddia edilen ve sosyal medyada yayılan yeni fotoğrafla ilgili  61saat'e açıklamalarda bulundu. 

DEVLET ADAMI OLAMADI!

Pekşen "Devleti siyasetçiler yönetmek için talip oluyorlar. Devleti yönetmeye başlayıncada siyaset adamı devlet adamı olur. Zaten devlet adamı oluncada o bir saygınlık çitası yakalar ve saygı duyarsın. Hangi partili olursa olsun devlete hizmet ediyor, devleti yönetiyor. Ama bu Orman Bakanı devlet adamı olamadı. Siyasetin içerisinde kaldı ve bu fotoğraf yüzüne yansıyor. Onun bir yalan söylediğini, Karadeniz insanının aklıyla dalga geçtiğini, Karadenize gerçekten büyük bir hançer sapladığını, bundan sonra bunun çok ağır bir örnek olacağını gösteren bir fotoğraftır.” dedi.

YALAN SÖYLEDİĞİNİN MÜHRÜDÜR!

Fotoğrafın Karadeniz insanının vicdanında ağır bir travma oluşturduğunu belirten Pekşen " Toplumun bu fotoğrafı gördükten sonra siyasetin siyasetçiye inancı kalamadı. Ama Orman Bakanının yalancı olduğunu tescil eden bir fotoğraftır. Bence onun yalan söylediğinin bir mühürüdür bu. Yalancıdır.” ifadelerini kullandı.

BUNUN BEDELİNİ NASIL ÖDEYECEĞİZ!

Yapılan HES’lerin Karadeniz’in iklim yapısını değiştirdiğini söyleyen Pekşen "Yazık çok yazık. Trabzon Karadeniz Bölgesi bu  son 10 yıl içersinde iklimini coğrafyasını kaybemenin bedelini çok ağır ödemeye başladı. Yıllardır söylüyorum ama söylediğim her şeyde bizi haklı çıkarıyor. Karadeniz Bölgesinde tarımı  inanılmaz şekilde tahrip etmeye başladı, hiç bir tedbir alınmadı. Bundan sonra alınacak tedbirlerde en erken 10 yıl sonra bölgeye ancak sonuç verebilir. Önümüzdeki dönem içerisinde fındık tarımında diğer tarım ürünlerinde çok ağır bir bedel ödeyeceğiz bu kelebeklenmeden dolayı. Bunun sebebi bölgenin iklim yapısı değişti. İklim yapısının sebebi bölgede plansız, bilim insanlarına rağmen yapılan HES’ler bölgede coğrafya müthiş bir şekilde değişti. Coğrafyanın iklim yapısı bölgenin iklim yapısıyla örtüşmüyor. Ve doğal olarak bölgedeki bütün bu coğrafyadaki bitki örtüsü değişimeye başladı. Bunun bedelini  nasıl ödüyeceğiz, hiç kimse farkında değil, kimisi kanser  oluyor hayatı ile ödüyor. Kimisi tarım ürünleri kaybediyor bahçedeki ürünüyle ödüyor. Kimisi çocuklarına istihdam alanı  bulamıyor el kapılarında sürünerek ödüyor.” dedi.

DOĞASINA SAYGILI BAŞKA BÖLGE YOK!

Pekşen cümlelerini bitirirken bölge insanının doğaya zarar vermeyeceğini söyleyip "Doğasına tutkun, bu kadar saygılı olan başka bir bölge olduğunu zannetmiyorum. Bu bölgede orman yakmak ağaç kesmek bu bölgenin insanınında yoktur.Herkes bu yangının vicdanında ağır yarasını ağır tahribatını yaşıyor. Ve bunun bedeli siyaset eninde sonunda ödeyecek.” diye konuştu.