61 SAAT HABER SERVİSİ-Berkay Güntekin-Geçtimiz günlerder Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon programındaki ifadeleriyle kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın'ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçede, Pekşen'in 9 Ocak 2018'deki "Türkiye Nereye" adlı televizyon programına katıldığı belirtilip Pekşen'in buradaki, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili sözleri nakledilmişti.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen kendisine açılan dava ile ilgili 61saat’e açıklamalarda bulundu. Pekşen kendisine hala bir şikayet dilekçesinin gelmediğini belirtip "Bende bir şey anlamadım. Halk TV’deki sözlerim yüzünden suç duyurusunda bulunulmuş. Bende haberlerde okudum." dedi.

Pekşen televizyon programında kullandığı sözlerin kendine ait olmadığını belirtip "O sözler bana ait değil. O sözler Devlet Bahçeli’ye ait sözlerdi. O sözler yüzünden suç duyurusunda bulunulmuş. İyi bir şey olduğunu anlıyorum. Devlet Bahçeli’nin söylediği sözler yüzünden bana dava açılmış. Devlet Bahçeli ile de kanka olarak yürüyorlar. Bende bu durumdan rahatsız oldum. Bende şikayetçi olacağım." ifadelerini kullandı.