61SAAT HABER SERVİSİ

CHP’den Trabzon Milletvekili aday adayı olup, kontenjan uygulaması nedeniyle istifa eden Avukat Haluk Pekşen önemli açıklamalarda bulundu.

Zorlu Grand Otel’de basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Pekşen, ‘Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu gençliğin genel merkezi işgalini desteklemişti. Bu gösteriyor ki Trabzon’daki işgali de destekliyordur’ dedi.

Pekşen ayrıca Trabzon’da parti binasını işgal eden gençlerin açlık grevi yapacağına yönelik iddialara ise katılmayarak ‘Genç kardeşlerimizin partiyi işgal etmesi yönündeki eylemlerini destekliyorum. Fakat Açlık grevi başka. Böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil. Açlık grevini destekliyorum, vazgeçmeleri yönünde kendileri ile görüşeceğim’ ifadelerini kullandı.

CHP’de kontenjan listesinin YSK’ya bilgidirliği ve Volkan Canalioğlu’nun kontenjan birde olduğunu kesinleştiği yönündeki soruya isek Pekşen ‘Hayır Böyle bir şey söz konusu değil. YSK’ye Trabzon’un 1. Sırasının kontenjan olduğu açıklanmıştır, 1. Sırada Volkan Canalioğlu olacaktır denmemiştir. Bu nedenle Genel merkezin işaret edeceği bir isim kontenjan 1 olacaktır. Bu Volkan Canalioğlu olacaktır diye kesin bir şey yok.

GENEL MERKEZ İŞGALİ DESTEKLEYECEKTİR

CHP Trabzon’da işgalin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından desteklendiğini söyleyen Pekşen, “Bu partideki işgali sayın genel başkanının desteklediğini düşünüyorum. Çünkü hatırlarsanız bundan birkaç ay önce gençliğimiz genel merkezimizi de işgal etti. O genel merkez işgalinde de parti örgütümüz işgalini kutladılar. Bravo dediler partimize sahip çıktılar dediler. Şimdi burada ki arkadaşların işgalini bende destekliyorum, genel merkezimizde destekleyecektir ifadelerine yer verdi.

AÇLIK GREVİ YANLIŞ KARAR

İşgalin desteklenebilir olduğunu ancak açlık görevinin parti eylem modülüne uymadığını söyleyen Pekşen, “Ama bunun açlık grevine dönüşmesi asla kabul edilebilecek bir şey değildir. Bu Cumhuriyet Halk Partisi örgütünün eylem modülü değildir. Biz sosyal demokratlar özellikle insan yaşamını kutsal sayan halkımızın mutluluğu için mücadele eden insanlarız. Açlık grevi CHP tarafından kabul edilen bir model değildir. Gençlerimiz bunu mutlaka gözden geçirecektir” dedi.

KONTENJAN'A AÇIKLIK GETİRDİ

Kontenjan konusunda da açıklık getiren Pekşen, “Eğilim yoklaması sonrası çıkacak isim de birinci sıraya koyulabilir” diyerek şu ifadelere yer verdi;

“Birinci sıraya kontenjan ifadesi şu anlama geliyor. Ben sizin ilinizde ilçenizde yapılan eylim yoklamasını alacağım. O eğilim yoklaması sonrası seçim kuruluna bir liste vereceğim. Ama siz bilmelisiniz ki Trabzon Cumhuriyet Halk Partililer ben bu sizin oluşturduğunu listeye birinci sırasına başka bir isim yerleştirebilirim. Bu hakkı kendimde tutuyorum demek istemişti. Doğal olarak şimdi genel merkezimizi buraya birinci sıraya gelecek olan listeden birini de yazar. İsim bağlayıcılığı söz konusu olamaz.

TRABZON'DAN GENEL MERKEZE YANLIŞ BİLGİLER VERİLDİ

Trabzon’dan CHP Genel Merkez’e ulaştırılan bilgilerin doğru olmadığını ifade eden Pekşen, “Buradan genel merkezimize ulaştırılan bilgilerde doğru bilgilendirmeme söz konusu. CHP’de örgütün görüşleri genel merkeze doğru yansımaz ise böyle bir sonuç ortaya çıkabiliyor. Genel merkezde oluşmuş olan bu sonuca göre şaşkınlık içerisinde. Onlarda gerekten böyle bir şey beklemiyorlardı. Buradan Genel Merkeze aktarılan bilgilerin doğru olmadığını ifade ediliyor. Trabzon’da bir anket yapılıyor ancak Trabzon’da bu anketten partililerin haberi bile yok. Anketi yapan şirkette çok enteresan bunu araştırılması lazım. Mutlaka Genel Merkezimiz il yönetimini Ankara’ya davet edip Trabzon’da neler oluyor diye konuşacaktır” dedi. 

MYK ön seçim kararını henüz vermediğini de sözlerine ekleyen Pekşen, “İl yönetimi Ankara’ya giderek ön seçim veya eğilim yoklamasını istedi. Bunu MYK işleme aldı ancak henüz karara bağlamadı. Bunu da aslında Karadeniz insanının verdiği aceleci bir kararımız var. Ancak prosedür oluşturmadı” dedi.

Öte yandan Zorlu Grand Otel'de basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Trabzon Milletvekili Aday adayı Asım Aykan basın açıklamasının ardından Haluk Pekşen ile karşılaştı. İkili arasında hoş bir sohbet geçerken birlikte fotoğraf çektirerek 7 Haziran seçimlerinde birbirlerine şans dilediler.