CHP milletvekili adayları Av. Haluk Pekşen, Ali Türen Öztürk, Ahmet Kaya ve Yavuz Karan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun da katılımıyla Düzköy ve Çayırbağı’na çıkarma yaptı. Çayırbağı’nda miting yapan CHP, Düzköy’de de vatandaşlara seslendi. CHP İstanbul milletvekili Erdoğdu, AKP’nin Türkiye’de milli kazanım olarak ne varsa sattığını belirterek, ülkeyi borç batağına soktuğunu söyledi.

CHP milletvekili adayı Av. Haluk Pekşen de, Trabzon’un büyükşehir yapılarak beldelerdeki hizmet kurmlarını kapattığı gibi elektrik, su ve emlak vergisi gibi ödemelerde faturayı katladığını söyleyerek, CHP iktidarında bu külfetten vatandaşı kurtaracaklarını kaydetti. 

 CHP Trabzon milletvekili adayı Avukat Haluk Pekşen, seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Dur durak bilmeyen Pekşen, sabahın erken saatlerinde Havaalanı ve  Pelitli mahallerenini ardından  Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü (DSİ) ziyaret ederek çalışanlarla görüştü. Daha sonra Vakfıkebir İlçesine geçerek Kaymakam Yıldıray Malğaç ile bir süre sohbet eden Pekşen, birimleri gezerek  çalışanlarla görüştü. İlçede esnaf ziyaretlerinde de bulanan Pekşen, ardından Vakfıkebir ilçesinde seçim çalışmalarını sürdürdü. Akşam da Vakfıkebir’in Güneysu ve Güneyköy mahallelerini ziyaret eden Pekşen ve diğer milletvekili adayları Ahmet kaya ile Yavuz Karan burada mahalle sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

ÇAYIRBAĞI’NDA MİTİNG DÜZKÖY’DE VATANDAŞLARLA BULUŞMA

CHP İl örgütü İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun da katılımıyla Düzköy ve Çayırbağı’nda miting ve seçim çatışmaları yaptı.

Çayırbağı’ndaki mitingde konuşan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, 2002 yılında ezilen, emekçinin yanındaymış gibi iktidara gelen AKP’nin, 13 yıl içinde cumhuriyetin tüm stratejik birikimlerini satarak, emperyalizme hizmet ettiğini kaydetti. Erdoğdu, “ 13 yıl içinde her açıdan kayıptayız. AKP ne var ne yok sattığı gibi ülkemizi de ağır bir borç yükü altına soktu. TÜPRAŞ’ımızı, TEKEL’imizi, PETKİM’imizi sattı. TELEKOM’umuzu sattı. Ülkemizde stratejik ne kadar önemli büyük kurumumuz varsa bunları sattı. Hepsi yabancıların eline geçti. Milli sermayemizin yüzde 65’i yabancı sermayenin eline geçti. Bu da yetmedi sizi, halkımızı borçlandırdı. Güçsüz bıraktı.  Ama CHP tüm bu borcun garantisi olacak. Vatandaşımızın borcu bizim boynumuzun borcudur, bunları iktidara gelince ödeyeceğiz. Bu borcu ödeyip, sizleri tekrar ayağa kaldıracağız” şeklinde konuştu.

PEKŞEN, SİYASET TOPLUMA DOĞRU ÇÖZÜMLERDE OLMALI

CHP milletvekili adayı Av. Haluk Pekşen de konuşmasında, siyasetin ve siyasi partilerin toplumun sorunlarına doğru teşhis ve doğru çözüm bulmak için var olduğunu belirterek, “Sevgili Çayırbağlılar, şimdi bu AK Parti iktidarı size ne verdi? Trabzon’u büyük şehir yaparak size artı bir hizmet mi getirdiler? Hayır. Hizmet getirmedikleri gibi burada size hizmet veren kurumları da kapattılar. Ne oldu şimdi? Hizmet alamadığınız gibi faturalarınız da katlandı. Elektrik, su ve emlak vergileri faturalarınız kabardı. Üstelik sağlık ocağı, Ziraat bankası gibi kurumlar ne oldu? Kapatıldı. Siz Büyükşehir Belediye Başkanı’nı Çayırbağı’nda hiç gördünüz mü? Büyükşehir Belediyesi sizin hayatınızda bir değişiklik yaptı mı? Yaptı. Ne yaptı? Faturalarınız kabardı, ödemeleriniz kabardı, ama hayat kalitenizde bir gelişme olmadı.

Bu bölgeye bağlı olan hizmetlerin Büyükşehir belediyesi yapılmakla her şey bitti.

Öyle değil mi? Bunlar biliyorsunuz, yol yapmazlar ama yolsuzluğun baş mimarlarıdır.

Şimdi CHP diyor ki, sizi bu yaşadığınız sorunlardan kurtaracak çözümler bizde var. Bakın köylüye 100 bin liralık faizsiz kredi, emekliye 2 maaş ikramiye, geliri olmayan ailelere 720 lira gelir, asgari ücreti vergi dışı bırakıp, en az bin 500 lira yapacak projelerle sizin yaşam standardınızı yükselteceğiz. CHP insanca yaşanacak bir gelir dağılımı öneriyor” dedi.

CHP heyeti daha sonra seçim çalışmalarına Vakfıkebir’de devam etti

Pekşen, CHP hariç, iktidar partisi dâhil tüm partilerin Akçaabat’tan milletvekili adayı olmadığını kaydederek, , “Sadece CHP’de, sizin akrabanız, kapı komşunuz milletvekili adayı Ali Türen Öztürk var. Başınız ağdırdığında sizin Parlamentoda derdinize derman olacak kapı komşunuz Akçaabatlı Ali Türen Öztürk’ü Ankara2ya yollayın ve Parlamentoya CHP bayrağını dikin” dedi.