CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Bölge İdare Mahkemesinin Trabzon’da kurulmayıp, Trabzon’un devre dışı bırakılarak, Trabzon’un başka bir ile bağlanmasını eleştirerek açıklamalarda bulundu.
 
Pekşen yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
 
            2400 yıllık tarihinde Trabzon kenti hiç bu kadar horlanmamış, örselenmemiş ve ihanete uğramamıştır. Son 14 yıllık AKP iktidarı döneminde Trabzon’a yapılan haksızlıklar, ne Türkiye’de ne de dünyanın başka bir kentinde yaşanmamıştır. Rahip Santorini ve Hrant Dink cinayetleriyle Trabzon insanının saygınlığına saldırıldı.
 
            Bitirilen İran transit ticareti, Rusya’ya yönelik yaş-sebze meyve ihracatının çökmesi, yok edilen fındık ekonomisi, yapılmayan organize sanayiler ve göçle birlikte çöken bölge ekonomisi son derece ağır sonuçlarla şehri çökertmiştir. Trabzonspor’a yapılan haksızlıklar, vatandaşların tapulu arazilerine el konulması, insan sağlığını tehdit eden ve içilemez raporuna rağmen insanlara içirilen ve üstüne bir de para alınan şehir suları, el konulan yaylalar, evsel atıkların döküldüğü Atasu Barajı, kaçakçıya ve terör örgütüne teslim edilen çay, bir türlü bitirilemeyen Akyazı Stadı, yılan hikâyesine dönen Kanuni Bulvarı ve daha birçok sorun yetmezmiş gibi, kentin elinden alınan Bölge Adliye Mahkemesi … Pontus Krallığı, Bizans İmparatorluğu, Komnenos Krallığı ve Osmanlı İmparatorluğu’na merkez olmuş, dünya siyasetine, ekonomisine, kültürüne derin izler bırakmış bir dünya kenti olan Trabzon’un, bugün büyük bir yoksulluğa ve yalnızlığa itildiği acı ve ağır bir gerçektir.
 
Her dönem siyasi iktidara verilen oylar kente ihanet olarak geri dönmüştür
 
            Daha birkaç ay önce seçim meydanlarında “Trabzon abad olacak” diye nutuk atanlar gene her zaman ki gibi gerçek yüzlerini göstermişlerdir. Trabzon ve Trabzonlu büyük kaybetmeye devam etmektedir. Her geçen gün daha çok kaybetmekte; her kaybediş sonrasında da daha yoksullaşmaktadır. Yoksulluk, sefalet, göç, hastalıklar, umutsuz gençlik, AKP’nin Trabzon’a yüklediği yeni sonuçtur. En son bölge adliye mahkemelerinin Samsun’a taşınması, Trabzon kenti için tarihi büyük kaybedişin ilanıdır. Bu gerçek açık olarak şunu göstermektedir ki hepimizin umut ettiği ve hayal ettiği büyük ve güçlü Trabzon, böylesi bir ihanet altında bir daha asla geri dönemeyecektir. Gerçek şu ki AKP’ye verilen her Trabzon oyu ihanet ve yoksulluk olarak geri dönmüştür.