61 SAAT HABER SERVİSİ-BERKAY GÜNTEKİN-CHP'de 24 Haziran seçimlerinden sonra başlayan genel başkanlık tartışması büyüyor. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye destek verenler olağanüstü kurultay için imza toplamaya başlarken, genel başkanlık yarışı iyiden iyiye kızıştı. İmzaların toplanmaya başlanmasının ardından CHP’de Kılıçdaroğlu ve İnce’den sonra üçüncü bir aday daha ortaya çıktığı bu adayında Trabzon eski Milletvekili ve PM Üyesi Haluk Pekşen olduğu iddia edilmişti.

KONUŞULUYOR...

Çıkan iddialar üzerine 61saat’in genel başkanlığa aday olup olmayacağı sorusuna Pekşen "Konuşuluyor… Bende izliyorum..” şeklinde cevap verdi. 

ESKİSİ GİBİ OLMAMALI

Bu cevabının ardından kurultay sürecini değerlendiren Pekşen kurultayın gerekli olduğunu vurgulayıp "Mutlaka partide seçim sonrasında ortaya çıkan durum tüm boyutlarıyla tartışılacağı bir kurultayın en az 10 gün önceden toplanıp, partinin yeniden bir tüzüğü, seçimlerde olan biteni, önümüzdeki seçimlerde nasıl bir programla gidileceğini, hangi kadrolarla gideceğinin tartışması kaçınılmaz yani bunu yapmadan önümüzdeki günlerde bir başarı hikayesi yazmak mümkün değildir. Parti mutlaka kurtultaya gitmeli ama bu kurultay bugüne kadar yapıldığı şeklinde öyle birinci gün gel genel başkan adayları konuşsun ikinci günde at oyları git kurultayı olmamalı.”ifadelerini kullandı.

BÖYLE BAŞARI MÜMKÜN DEĞİL!

Pekşen konuşmasına şöyle devam etti; "Bence CHP’nin yeniden büyük reformlara imza atacak 21’nci yüzyılda Türkiye’yi yeniden uygar dünyanın saygın bir üyesi yapacak programları geliştirmesi lazım. Yoksa bu AKP’nin giderek Türkiye’yi daha ağır bir sürecin içerisine daha karanlık bir sürecin içerisine sokmasına engel olacak bir program ortaya koyulmadığı sürece başarı hikayesi yaratmamız mümkün değil."