HAMİ MANDIRALI: "TRABZONSPOR’UN VERİLMEYEN ŞAMPİYONLUĞU VAR"

Hami Mandıralı, 2010-2011 sezonu lig şampiyonluğu ve Trabzonspor’un ligdeki performansı hakkında soruya şu cevabı verdi:

"Şampiyonlar Ligi’ne Trabzonspor gittiği için şampiyonun da Trabzonspor olduğunu düşünüyorum. Verilmeyen şampiyonluğu var Trabzonspor’un. Bunun kararının verileceği süreç devam ediyor. Trabzonspor’un bireysel olarak iyi kadrosu var fakat takım olma konusunda sıkıntılar var. İstikrar yok Trabzonspor’da. Galatasaray’ı 4-0 yenen Trabzonspor, 15 gün sonra yeniliyor. İnişli çıkışı grafik gösteriyor. Kulübün durumu ortada. Ama futbolcu işine odaklanmalı ve çalışmalı. Takımı ve forma için skor ile performans üretmeli. Trabzonspor bunu yapamıyor."

ALİ GÜLTİKEN: "VAR’IN FAYDALI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Öğrencilerin Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi hakkındaki sorusuna Ali Gültiken, VAR’ın genel olarak faydalı olduğunun görüldüğünü söyledi. Oğuz Çetin ise hakemlerin karar süresinin daha daraltılması gerektiğini belirtti. Çetin, "VAR’ın varlığı ile hakemlerimiz VAR tembelliğine düşmemeli. İnisiyatifi saha içerisinde almalı. Hatalı kararda VAR onları çağıracaktır. Hakemlerimiz tembelliğe doğru gidiyor diye düşünüyorum" dedi.
 

"FENERBAHÇE’NİN PERFORMANSI TRABZONSPOR’A YETERLİ DEĞİL"

Oğuz Çetin, Fenerbahçe son 2 hafta toparlanmış gibi görünse de Avrupa maçlarında iyi oynasa da Trabzonspor karşılaşması için takımın performansının yeterli olmadığını düşündüğünü dile getirdi. Oğuz Çetin, Trabzonspor deplasmanının Fenerbahçe için riskli bir maç olduğunu söyledi. Hami Mandıralı da büyüklerin karşılaşmasında her sonucun çıkabileceğini, ancak Trabzonspor’un bu maçı kazanmasını istediğini söyledi.

OĞUZ ÇETİN: "MERT GÜNOK VARKEN SİNAN TERCİHİ DÜŞÜNDÜRÜCÜ"

Oğuz Çetin, Fenerbahçe’de sportif direktör veya kulüp bünyesindeki futboldan sorumlu yönetici olarak işin koordinasyonunda, idaresinde görev alabilmenin en büyük hedeflerinden biri olduğunu söyledi. Bir öğrencinin Lucescu’nun milli takımda kaleci Sinan’ı tercihi hakkındaki sorusuna, Oğuz Çetin şu cevabı verdi:

"Son yıllara baktığımızda mili takım organizasyonunun çok zayıf olduğunu görüyoruz. Bunun çok sebebi var. Ancak bireysel bazda Sinan’ı gördüğümüz zaman, benim de görev yaptığım 10 yıl önceki dönemde milli takıma alınan yetenekli bir kaleciydi. Ancak özellikle Türkiye’de Süper Lig’de başarılı kaleciler var. Sinan’ın dışında milli takım kadrosunda olmayı hak eden, 5-6 seneye damgasını vuran Volkan Babacan vardı. Mert Günok’un performansının yükseldiği, oynama devamlılığı içerisinde olduğu Başakşehir var. Başakşehir’de Avrupa’da en az gol yiyen 3 kaleciden biri olan Mert varken onun tercih edilmemesi düşündürücü. Milli takım ortak aklın, kolektif çalışmanın olması gereken bir yer. Maalesef bireysel davranılıyor. Bireysel karar alınıyor. Kendi ligimizde oynayan önemli kaleciler milli takımda yer almalı."