"Halay da Bizim, Horonda Bizim-Hamsi 'de bizim, Ciğer'de bizim" sloganıyla Diyarbakır Sur ilçesi Dağkapı Meydanı'nda kardeş belediye olan Of Belediyesi ve Sur belediyesi tarafından Hamsi Şenliği gerçekleştirildi. Kardeşlik bağlarının sağlamlaştırıldığı etkinlikte, alanda toplanan yüzlerce vatandaşa Vali Münir Karaloğlu Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi tarafından yaklaşık 2,5 ton hamsi ikram edildi.

Etkinlikte ayrıca; Karadeniz müziğinin ustalarından Onay Şahin, birbirinden güzel şarkılarını Diyarbakırlılar için seslendirdi. Trabzon'dan gelen folklor ekibi ile kemençe ve tulum eşliğinde, Diyarbakır folklor ekibi ise yöresel oyunlarla etkinliğe renk kattı. Hamsi ikramının ardından Trabzon ve Diyarbakırlı vatandaşlar alanda hep birlikte horon oynayıp, halay çekti. Of Belediyesi tarafından Diyarbakırlılara çeşitli hediyeler dağıtılırken, festivale, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Vali yardımcısı Murat Yıldız, Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

"BİZ BİRİZ, BERABERİZ"

Hamsi festivali etkinliğinde konuşan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, "Diyarbakır bizim güzide kentlerimizden biri. Sur Belediyesi ile daha önce kardeş belediye çalışmamızı yapmıştık. Şimdi bu etkinlikle somut bir adım atıyoruz. Aslında sloganımız olan 'Halay da Bizim Horonda Bizim, Hamsi'de bizim, Ciğer'de bizim" sözlerimiz her şeyi özetliyor. Biz bu topraklardı yüzyıllardır kardeşçe yaşıyoruz. Kardeşlik bağlarımızı hiçbir şeyin bozmasına izin vermeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın her zaman ifade ettiği gibi 'Biriz, beraberiz hep birlikte Türkiye'yiz'. Biz bu anlayışla hareket ediyoruz. Sur Belediyemiz ile yapacağımız etkinlikle bunu bir kez daha gösterdik. Ergani'ye, Dicle'ye, Silvan'a, Eğil'e, Çınar'a, Bismil'e, Lice'ye, Kulp'a, Hani'ye, Kayapınar'a, Bağlar'a, Yenişehir'e, Sur'a, Çüngüş'e ve Çermiğe selam olsun. Biz burada sadece hamsi şöleni değil, bu kadim şehrin birere evlatları olarak zaten ruhumuzla, gönlümüzle, kalbimizle buradayız. Ofluların Diyarbakır'a Sur'a selamı var. Sevgili Diyarbakırlılar, bu tip organizasyonların aramızdaki sevgiyi, dostluğu sürekli olacaktır. Sofranız, soframızdır" dedi.

"HALAYIMIZDA BİZİM. HORONOMUZDA BİZİM"

Diyarbakır Sur Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Abdullah Çiftçi ise, Doğu'nun en kadim ilçesi Sur, ile Kuzey'in en kadim ilçesi Of ile birlikte kardeş ilçe olarak etkinlikte buluştuklarına işaret ederek "Bu tür etkinliğe sebep olanlara teşekkür ediyoruz. İnsanlığın var olduğu topraklardayız. Bu topraklarda kardeşlik bozulmak istemiş. Geldiğimiz bu noktada biriz, beraberiz, Birlikte Türkiye Cumhuriyetiyiz. Türkiye Cumhuriyeti kimliğine sahip olmanın ne kadar değerli olduğunu görüyoruz. Birlikte yaşıyoruz. Diyarbakır medeniyetin, insanlığın merkezidir. Sahip olduğumuz bu vatana, bu ilçeye sahip çıkmamız lazım. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde Of belediyesine, Of kaymakamlığına ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Halay'ımız da bizim, horonumuzda bizim, Ciğerimiz 'de bizim, Hamsimizde bizim" dedi.

"OF'TA CİĞER FESTİVALİ YAPACAĞIZ"

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğulu da, şöyle dedi: "Diyarbakır'ın, Sur ilçemizin Karadeniz'in kalbi Of ilçemizle olan kardeşliğimiz artsın. Bizim değerlerimiz, dostluğumuzdan rahatsız olanlar oldu. Bugün de var. Ama onlara inat kardeşliğimizi, dostluğumuzu aşkımızı arttırmaya devam ettireceğiz. İnsanlarımız arasında ön yargıları kırıp atacağız. Ramazandan sonra da bu etkinliğin Ciğer festivali de Of'ta yapılacak. Hep birlikte orada olacağız" ifadelerini kullandı.

Hamsi ve kadayıf ikramının ardından protokol üyeleriyle vatandaşlar birlikte halay çekti, horon oynadılar. Festival ,Diyarbakır ve Karadeniz türküleriyle sona erdi. Sabah / Özgür Özdemir