61SAAT HABER SERVİSİ-ANKARA
25-28 mayıs tarihleri arasında Ankara’dan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu himayelerinde gerçekleşen Trabzon Günleri Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde start verdi.
İki gün itibari ile yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret ettiği Trabzon Günlerine ilgi artmaya devam ediyor. 
Trabzon’un tüm ilçeleri STK’lar ve mamüllerinin satıldığı stantlarda yörsel halk oyunları gösterileri yapıldı.
Ankara Günleri’nin kuşkusuz en çok ilgi gören standı Maçka oldu. Dağıtılan ikramlarla standın önünde oluşan kuyruklar uzayıp gitti.
Ziyarette bulunduğumuz Maçka standında konuşan Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan dikkat çeken ifadelerde bulundu.

4000 SÜTLAÇ DAĞITILDI
Gerçekten bu organizasyon diğerlerinden çok farklı daha derli toplu daha heyecanlı. Maçka Sümela Manastırı ile bilinen bir yer. Ama bir kültürü var yemek te bir kültürü. Özellikle Hamsiköy Sütlacı Sümela Manastırı gibi marka olmuş bir ürün. Patenti ve işareti konusunda çalışmalarımız devam ediyor.  İstedik ki buraya getirelim. Çarşamba günü akşam sıcak sıcak soğuk aracımıza koyduk Perşembe burdan. 4000 tane sütlacımızı vatandaşlarımızla buluşturduk.
Şu tepkiyi çok iyi aldık “ya bu sütlaç güzelmiş sütlacın içinde pirinç varmış. Trabzonluyum ama bu kadar güzel sütlaç yemedim” diyenler oldu.  Bu bizi mutlu etti farkındalık oldu.

HERKES HAMSİKÖY SÜTLACI ADINI KULLANAMAYACAK
Patentle ilgili yöresel işaret yapmanız gerekiyor. Sütlaçı da yöresel işaret yapacağız. Her isteyen her yere Hamsiköy Sütlacı yazamayacak. İçinde dediler pirinç var kimisi muhallebinin üstünü kızartıyor öyle satıyor. En azından Hamsiköy sütlacı adını kullanamayacak bu çok önemli. Hamsiköy Sütlacı insanlar üstü yanmış istiyor. Orjinali cam kaptır yanmamış düz olur fındıksız olur. Gerçeği camda kaymaklı fırınlanmamış ve fındıksız olur. Biz de fındık vermedik. “

NE SÖZ VERDİYSEK YAPIYORUZ
Maçka’da 75 mahalle 75 proje ile yola çıktık. Kademe kademe yapıyoruz. Maçka’da kültür merkezi bence çok önemli bir proje. Çok amaclı bir kültür merkezi olacak. Bayraktepe var, Trabzon’un Boztepe’si olacak. Büyük bir düğün salonumuz var. Anadolu Lisemizi hallettik. İMKB’nin bir tanesi Maçka’da olacak.  Maçka’da iyi şeyler oluyor.  Ne söz verdiysek bir bir oluyor.”