Türkiye, bu sene son yılların en sert kışını yaşıyor. 15 Eylül’de ‘Vira Bismillah’ diyerek denizlere açılan balıkçılar, sezonun kapanmasına bir ay kalmasına rağmen istediği balığı yakalayamadı. Kışın sert geçmesi sebebiyle vatandaşın en çok tükettiği balık arasında yer alan hamsinin kilosu zaman zaman 15 liraya kadar çıktı.

Gemlik Balıkçılar Derneği Başkanı Hüseyin Dalarel, soğuk hava sebebiyle balığın su dibine kaçtığını söyledi. Denizde yeterli balığın yakalanmaması sebebiyle balık fiyatlarının arttığını belirten Dalarel, en çok rağbet edilen hamsinin bile yeterince avlanamadığını kaydetti. 15 Nisan’da sezonun kapanacağını hatırlatan Gemlik Balıkçılar Derneği Başkanı Dalarel, “Sezona büyük umutlarla başlamıştık. Ama kış çok sert geçti. Havalar soğuk gidince balık deniz dibine saklandı. Sezonun kapanmasına 1 ay kaldı. Zaten Mart ve Nisan ayları balığın az olduğu dönemdir.” dedi.

Öte yandan, Bursa Büyükşehir Belediyesi Balık Hali'nde Çipuranın kilosu 8.5 ile 10.5 TL arasında, İstavrit 5-7 TL, Levrek 9-11 TL arasında satılırken, hamsinin kilo fiyatı açıklanmadı.

CİHAN