Tanıtım toplantısına Trabzonlu işadamlarından MOBİAD Başkanı Alper Bektaş, Engin Çakır, Cem Çapkınoğlu, Cesur Gerigelmez, Ahmet Haşim Ekici katılarak basın mensuplarını bilgilendirdiler.

Ortaklar adına konuşan Alper Bektaş, Trabzon’da turizmin geleceğinin olduğunu belirterek ‘Sektörde olmayan 5 arkadaş bu sektöre butik otel ile adım atmak istedik.

Trabzon’da çok ortaklı iş olmaz diyenlere de bir örnek olabilecek önemli bir birliktelik var burada.

Otelimiz için TKDK’dan 700 bin TL hibe desteği aldık fakat bizler konsepti biraz lüks tutup, daha cazip bir otel planı gerçekleştirdik.

Devletin destek verdiği malzemeleri kullanmak yerine biraz daha lükse kaçtık. Ve 700 bin TL hibe ile başladığımız projeyi 3 milyon TL’ye tamamladık.

Fakat iyi ki yapmışız, çok güzel bir yapı ortaya çıktı. Gelen müşterilerimizin mutlu olacağı rahat edeceği bir mekan oluşturduk.

Trabzon’un geleceğine bir katkı da biz sağlamak istedik, güzel de oldu. Sektörü ısındıkça turizm adına yeni yatırımlar yapmaya devam edeceğiz.

Dileğimiz Trabzon’a daha fazla turistin gelmesi, gelen turistlerin şehrimize yakışır yerlerde konaklaması ve burada kalma sürelerini uzatacak aktivitelerin arttırılmasıdır.

Bunlar yapıldığı taktirde Trabzon’un turist ağırlama noktasında sıkıntı yaşayacağını zannetmiyorum. Konaklama tesisi, yatak sayısı ve hizmet kalitesini arttırdığımız takdirde gerek Körfez Ülkelerinde, gerek Türk Cumhuriyetlerinden şehrimize çok sayıda turist ağırlayacağımızdan hiç şüphem yok’ ifadelerini kullandı.

Yeni hizmete giren Hanzade Otel, 25 oda ve 65 misafir kapasiteli. 100 kişilik konferans, restoran ve kahvaltı salonu da mevcut.