14 Mart Tıp Bayramı ve Sağlık Haftası nedeniyle Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı adına Trabzon TÜRKAV Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Eraydın’in açıklamada bulundu. Eraydın yaptığı açıklama “Toplum sağlığı, insan sağlığıyla önemli yere sahiptir” dedi. 
En son dünyayı meşgule ve endişeye sevk eden Corona virüs vakasında olduğu gibi, toplum sağlığıyla ilgili hizmetleri sunan Hekimler ve diğer sağlık personelin 14 Mart tıp Bayramı kutlu olsun. Ülkemizde, 14 Mart Tıp Bayramı yüzyıllardan beri kutlanmaktadır. Türkiye’de modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edilen tıp Bayramı tarihi süreçle de önemli yere sahiptir.
İlk tıp bayramı 14 Mart 1919’da, 1. Dünya savaşı sonunda, İstanbul’un işgal edildiği günlerde yabancı işgal kuvvetlerine karşı Tıp Öğrencilerinin bir tepkisi olarak, işgali protesto amacıyla 1919 yılında kutlandığı bilinmektedir. Dolayısıyla bu başkaldırışta emperyalist işgalcilere karşı ülkesini seven, ülkesine sahip çıkan hekimlerin bir refleksi söz konusudur. Günümüze kadar gelen bu 14 Mart kutlamaları, artık içinde bulunduğu haftayı da kapsayacak şekilde, “Sağlık Haftası” olarak kutlanılmaya devam etmektedir. 
Tıbbiyeliler, vatan, millet ve bayrak konusunda duyarlılıkta en önde gidenlerdendir. 
Artık iyice anlaşılmalıdır ki; 14 Mart, vatan ve millet sevgisiyle donanmış Tıbbiyelilerin vatan ve millet için dirilişi başlattıkları anlamlı bir gündür. 

14 Mart Tıp Bayramının değerini paha biçilmez yapan da vatan ve millet davası ile yoğrulmuş olmasıdır. Bu kutlu dava için mücadele eden ve başkaldıran Tıbbiyeliler bugün birçok sorunla karşı karşıyadır. Hekim ve diğer sağlık çalışanlarının sorunları her geçen yıl katlayarak artmıştır. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artarak devam etmesi ve bu konuda ilgililerin yeterli ve caydırıcı önlem almaması, ek ödemelerin yok denecek kadar yetersizliği gibi maaş zamlarının günün gerçekleri ile örtüşmemesinin giderilmesini TÜRKAVburadan ilgililerin dikkatine sunmaktadır. 
TÜRKAV, Sağlık çalışanlarının aşırı iş yükü gibi özlük haklarındaki kayıpların düzeltilmesinin kaçınılmazlığını bu gün vesilesiyle de ifade etmektedir.
TÜRKAV, liyakatsiz kişilerce yönetimi sağlığın önündeki engel olarak nitelemektedir.
TÜRKAV, Atamalardaki taraflılık ve liyakat esasına uyulmaması gibi birçok sebeplerden dolayı, hekimler ve sağlık çalışanlarının geleceğe iyimser olarak bakmasını toplum sağlığı ile insana olan değerin algılanması olarak görmek gerektiğini ifade ediyoruz. Nitelikli bir sağlık hizmeti üretmenin de temel bileşenlerinden en önemlisini insanca çalışma şartları oluşturduğundan TÜRKAV, bu şartları gelişmiş ülkelerin üzerine hızlı bir şekilde çıkartılmayı da önemli görmektedir. Ve Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının hem çalışırken hem de emeklilikte de insanca yaşamak için gerekli maddi gelir düzeyine sahip olmalıdır. Hekimlerimiz ve sağlık çalışanları Ana rahmine düştüğü andan itibaren İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli ve sağlıklı bir yaşam sunmayı amaç edinmiştir. Kutsal olduğu kadar da saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren Hekim ve tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı TÜRKAV adına kutluyoruz.