Trabzon’da son günlerde yerel basında yer alan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Özel Yıldızlıgüven Hastanesi sahibi işadamı Hasan Güven arasında hastane hisse devri ile ilgili haberler üzerine 2 taraftan açıklama geldi.

“Hasan Güven benim hastaneye resmi ortak olmadığımı söylüyor. Doğru. Benden para aldığını söylüyor, bu da doğru” diyen Gümrükçüoğlu “Ben hayatım boyunca hep güvene dayalı olarak işler yaptım. Bunu yaptığıma da pişman değilim. Sonuçta hastane sahibi Hasan Güven ve kurucu başhekimi Yusuf Aşık benim güvenimi boşa çıkarmadılar. Hisselerimi geri almalarını istediğimde bunu yaptılar. Senetlerinde 3 tanesini zamanında ödediler. Ben Trabzon’da gelir vergisinde 66. sıradayım. Mal varlığımı defalarca açıkladım. Zaten mal bildirimimizi düzenli olarak yapıyoruz ” şeklinde konuştu.

Kendisine hastanenin nakit sıkışıklığını çözebilmek için hisse alması teklifinde bulunan Yıldızlı Güven Hastanesi kurucu başhekimi Yusuf Aşık’ın yaşananları kendi el yazısı ile kaleme alıp, altına imza attığını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, Aşık’ın kendi el yazısı ile yazdığı tutanağı basın mensuplarına dağıttı.

Başkan Gümrükçüoğlu’nun açıklamalarının ardından hastane sahibi Hasan Güven de konuyla ilgili açıklama yaptı. Gümrükçüoğlu’nun çocukça davrandığını ifade eden Güven, “Kendisine kırgınım. Bu iş öyle bir duruma geldi ki karıştıkça arkası geliyor. Allah’a havale ettim, bu işi kapattım. Büyükşehir belediye başkanı büyük olmak zorunda. Bu iş, herkesi hiçe saymanın bir sıkıntısıdır. Benim ona daha borcum yok, alacağımız vereceğimiz yok. Tutanağı sonradan öğrendim. Yanlış üstüne yanlış yapıldı. Başkana kırgınım. Çünkü başkan çocukça hareket ettiği için kırgınım” dedi.