61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Havalimanında bugün resmen alarm verildi. Katar'dan İngiltere'ye hasta taşıyan özel bir hasta nakil uçağı bugün sabah saatlerinde Trabzon Havalimanına iniş yaptı. Uçak, Trabzon'da yakıt ikmali yaptıktan sonra tekrar havalanarak İngiltere'ye doğru yola çıktı.

YAKIT İKMALI SONRASI TRABZON'A ACİL İNİŞ İSTEDİ

Havalandıktan yaklaşık 20 dakika sonra havada teknik arıza yaşayan uçak, Trabzon Havalimanı Kulesi ile irtibata geçerek geri dönüp acil iniş için izin istedi. Hasta nakil uçağının acil iniş için izin istemesi sonrasında Trabzon'da yoğun güvenlik önlemleri alındı. Trabzon Havaalanı uçuş trafiğine kapatılırken, şehre gelen yolcu uçakları da en yakın havalimanı olan Ordu - Giresun'a yönlendirildi.

HAVADA YAKITI BİTİREN UÇAK TEKRAR TRABZON HAVALİMANI'NA İNİŞ YAPTI

Pistte ise ambulanslar, itfaiye ekipleri ve AFAD ekipleri de her türlü ihtimale karşı hazır bekletildi. Uçak, Trabzon şehri üzerinde yakıt boşaltmak için seyrederken Trabzon'da da endişeli gözlerle uçağın inişi beklendi. Yakıtını bitiren uçak, Trabzon Havalimanı'na sorunsuz bir şekilde iniş yaptı.  Uçağın inişinin ardından Trabzon Havalimanı yeniden uçuş trafiğine açıldı. 

TRABZON VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Konuyla ligili Trabzon Valiliğinden yapılan açıklamada, ’Yabancı menşeli özel bir hasta nakil uçağı Katar Doha’dan İngiltere’ye bir hasta nakil sırasında yakıt ikmali için indiği Trabzon Havalimanı’ndan kalktıktan kısa bir süre sonra uçakta meydana gelen teknik bir arıza nedeniyle iniş izni istemiştir. Gerekli tüm tedbirler alınmış, uçağın Havalimanımıza inişi güvenli bir şekilde gerekçekleşmiştir" ifadeleri kullanıldı. 

UÇAK TRABZON HAVALİMANI'NA BU ŞEKİLDE İNDİ