Tedavi süresince ilköğretim okulunda yapılan kültürel ve sanatsal çalışmalar sonucunda oluşan ürünler Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteği ve KTÜ’ nün katkılarıyla kitap haline dönüştürüldü.

Öğrencilerin yazmış oldukları kitabın tanıtımı için ise bugün Trabzon Sanat Evi'nde düzenlenen imza törenine AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, öğrenciler, doktorları ve öğrenci velileri katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan KTÜ Farabi Hastanesi İlköğretim Okulu Müdürü Sefahat Sever, "Hastanede tedavi gören öğrencileri hastalıklarıyla baş başa kalmamaları için hastane okulu öğretmenlerince eğitimlerinin yanı sıra kültürel ve sanatsal alanlara yönlendirdik. Hastane ilköğretim okulu öğretmenleri öğrencilerini ‘Deniz Yıldızları’ hikayesinde olduğu gibi öğrencilerin okul ile buluşmasını, deniz yıldızlarının denize kavuşarak hayata tutunmalarına benzetmek istedik. Tedavi gören çocuklara tedavi süresince öğretimin dışında şiir, anı, öykü, resim, tual tablo, afiş, maket, elişi çalışmaları yaptırmak suretiyle onları hastalık stres ve sıkıntılarından kurtarıp yaşamına sağlıklı bir şekilde devam eden emsalleri ile fırsat eşitliği yakalamaları ve farkındalık oluşturmaları sağlanarak moral ve umut vermeye çalıştık” dedi.