7 Ocak'ta damadını Edremit'teki asker ocağına teslim ettikten sonra dönüş yolundayken Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'a çirkin bir iftira ve saldırı hadisesi gerçekleşmişti.

Aradan 19 gün geçmiş olmasına rağmen skandal saldırıdan sorumlu olanların bulunması ve gereğinin yapılması konusunda yetkililerden hiçbir adım gelmiş değil.

İftira ve saldırı girişiminden sonra Balıkesir İl emniyet Müdürlüğü TEM Şube amirleri ile görüştüklerini belirten Prof. Dr. Haydar Baş'ın avukatı Lütfullah Önder, "Prof. Dr. Haydar Baş'ın içinde olduğu araçta üst düzey bir FETÖ şüphelisi olduğu bilgisi üzerine Balıkesir TEM'den Susurluk İlçe Emniyet Müdürlüğüne talimatı kendilerinin verdiğini ifade ettiler. Balıkesir TEM'e bu bilgiyi kim verdi? Operasyon emrini kim verdi? Vali mi? İçişleri Bakanı mı? Yoksa başka biri mi" sorularının cevap bulması gerektiğini ifade etmişti.

Prof. Dr. Haydar Baş'ı hedef alan çirkin saldırıyla ilgili açıklamalarda bulunan Bağımsız Türkiye Partisi kurmayları da skandal saldırının arkasında kimler olduğunun ortaya çıkarılması için İçişleri Bakanlığı'nı göreve çağırmışlardı.

Üzerini örtmeye çalıştılar

Olaydan sonra Prof. Dr. Haydar Baş'ın avukatları Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Prof. Dr. Haydar Baş'a yapılan hukuksuz muamelenin anlatıldığı suç duyurusunda Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan şu talepte bulunulmuştu: "Müvekkil hakkında gerçeğe aykırı, haksız ihbar ve isnatlarda bulunarak hukuksuz işlemler yapılmasına sebep olan ve/veya görevini kötüye kullanan kişi ya da kişilerin tespit edilmesini, haklarında gerekli soruşturmanın yapılmasını ve cezalandırılmaları için kamu davası açılmasını arz ve talep ederiz." 

Ama gelin görün ki, başta ekonomi alanında olmak üzere tüm dünyada ve yurdumuzda büyük saygınlık kazanmış bir lider olan Prof. Dr. Haydar Baş'ı hedef alan bu elim hadisenin üzeri Balıkesir Valiliği'nce yapılan iki satır açıklamayla örtülmeye çalışılmıştı.

Prof. Dr. Haydar Baş'a yapılan çirkin saldırıya neden olan uygulamanın bir ihbar sonucu gerçekleştiğinin kabul edildiği Balıkesir Valiliği açıklamasında, "Bahse konu asılsız ihbar ile ilgili gerekli tahkikat başlatılmıştır" ifadeleri kullanılmıştı.

Ancak saldırının üzerinden 19 gün geçmiş olmasına rağmen sorumlular hala bulunup adalete teslim edilmiş değil.

Skandal saldırı TBMM gündeminde

Türkiye'de her kesimin gönlünde haklı bir saygınlık kazanmış olan Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'ı hedef alan skandal saldırının aydınlatılması konusunda hukukçuların suç duyurusuna rağmen hiçbir ilerleme kaydetmemesi milletvekillerinin de dikkatini çekti.

Verdiği soru önergeleriyle TBMM'nin en çalışkan vekillerinden biri olarak gösterilen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Prof. Dr. Haydar Baş'a yapılan saldırıyı bir soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM'de bir soru önergesi veren Niğde Milletvekili Gürer, skandal olayla ilgili ne gibi adımlar atıldığını sordu.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer imzasıyla verilen soru önergesinde şu ifadeler yer aldı: "07. 01. 2019 tarihinde BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş damadını vatani görevini yapmak üzere Edremit 19. Piyade Subay Tugayı'na teslim edip, dönüş yolundayken Balıkesir ilinin Susurluk ilçesi trafik şubenin önünde yaşanan durum kamuoyuna yansımıştı. Bakanlığınızca konuyla ilgili herhangi bir inceleme yapılmış mıdır? Bu incelemelerle ilgili sonuç nedir?"


Skandal olay nasıl gerçekleşti?

Damadını Edremit'teki asker ocağına teslim ettikten sonra dönüş yolundayken Prof. Dr. Haydar Baş Balıkesir ilinin Susurluk ilçesinde 7 Ocak'ta skandal bir saldırıya maruz kalmıştı. Terörle mücadele ekipleri ve çok sayıda polis tarafından uzun namlulu silahlarla yolu kesilen Haydar Baş'ın aracı, kendisini takip eden 8 arabalı konvoydan ayrılarak Emniyet

Amirliği binası içindeki büyük bir demir kapıdan içeri alınmaya çalışılmıştı. Aracın içerisinde BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'ın olduğunu fark eden resmi giysili bazı polis memurları şaşkınlık yaşarken, sertçe bir tavırla provokasyonu sürdüren biri bayan 3 sivil polis olayı tahrik etmiş, bir sivil memur araçtan inmek isteyenlere belindeki silahı göstererek, sözlü saldırıda ve tahrikte bulunmuştu.

Olay sırasında aracı durduran trafik polisi giysili memur, Prof. Dr. Haydar Baş'ı göstererek, 'terörist budur' diyerek iftirasını atmaktan çekinmemişti. 30 dakika kadar süren tartışmalar esnasında operasyonda yer alan ve emniyet amiri olduğunu belirten bir bayan görevli "emri ben verdim" şeklinde konuşmuştu.